Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Mas de Lavail

Languedoc - Roussillon, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Fra kooperativ til egen produktion

Der ligger en fantastisk og lovende fremtid foran den unge vinmager Nicolas Batlles fødder. Han har lige siden fødslen trådt sine barnesko i familiens vinmarker ved foden af Pyrenæerne. For et par år siden besluttede han sammen med faderen Jean at løsrive sig fra det lokale kooperativ for selv at prøve kræfter med vinproduktionen.

Svært terræn

Familiens vingård Mas de Lavail ligger i den bjergrige egn mellem Pyrenæerne og Corbières. Beliggenheden kunne ikke være mere central med en placering midt i den eksklusive AOC Maury. Man råder i dag over ca. 80 hektarer, hvilket dog ikke er ret meget på disse kanter, da marker her er ensbetydende med ufremkommelige bjergskrænter. Beplantningerne er foretaget af tidligere generationer af familien, og langt den største andel består derfor af ældgamle vinstokke med en gennemsnitlig alder på over 50 år.

Klimaet i denne del af Frankrig er ret dramatisk. Der bliver ofte stegende varmt, hvilket favoriserer druesorterne Carignan, Grenache Rouge, Syrah og den hvide Grenache Blanc. Man arbejder hos Mas de Lavail med ekstremt lave høstudbytter, ofte et godt stykke under 30 hl/ ha. Familien Batlles forsøger også at lade druerne hænge så længe så muligt på vinstokkene, således at grundmaterialet bliver komplekst og meget smagfuldt.

Stigende interesse

Denne del af den store Côtes du Roussillon region er under kraftig interesse fra omverdenen for tiden. Ikke nok med at de store vinfirmaer fra Bordeaux opkøber land i de skønne bakker, selv store amerikanske vinmastodonter forsøger at etablere sig her. Det går dog ikke altid stille af sig...

Domaine Mas de Lavail er dog på så lokale hænder, som det overhovedet er muligt, og på firmaets korte levetid har man formået at etablere sig i toppen af kvalitetshierarkiet.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Mas de Lavail i sortimentet: