Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Marc Roy

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

I hjertet af Côte de Nuits

Domaine Marc Roy er beliggende i Gevrey-Chambertin – i hjertet af Côte de Nuits. Til ejendommen, som er blandt de absolut mindste i appellationen, hører 4 hektar vinmarker med sydøstvendte skråninger, hvilket er med til at optimere sandsynligheden for perfekt modne druer. Omtrent 90 % af domænets vinmarker er beplantet med Pinot Noir, mens resterende 10 % huser appellationens hvide drue Chardonnay, og anvendes til områdets kuriositet – hvid Marsannay og hvid Côte de niuts-Villages.

Alexandrine

Vinene laves i dag af datteren Alexandrine, som er 4. generation på domænet. Efter flere års erfaring udlandet, heriblandt studier i Australien, praktiske erfaringer fra en vinejendom i New Zealand er Alexandrine vendt hjem og varetager i dag stort set hele processen, lige fra markarbejde og – vedligeholdelse til vinifikation i kælderen. Efter manuel høst hvor der maksimalt høstes 40-45 hektoliter pr. hektar for at sikre optimal frugtkoncentration, afstilkes alle drueklaser, hvorefter vinifikationen følger traditionelle principper med moderat lagring på egetræsfade før den endelige flaskeaftapning. Stilen er klassisk old-school kombineret med få moderne principper.

Stilen

På Domæne Marc Roy er det Alexandrines mission at lave vine, som i høj grad udtrykker det fremragende terroir Gevrey Chambertin er så anerkendt for, kraftfuld elegance, finesse - og et fremragende lagringspotentiale. Vinene fra Domaine Marc Roy er meget rene og fine udtryk for Alexandrines ædle wine-maker filosofi. Som udgangspunkt er filosofien, at domænets vine typisk bør lave sig selv – med andre ord bør der ikke interveneres for meget i selve vinifikationen. Resultatet er fine og indtagende silkebløde vine med det karakteristiske let rustikke touch, som kendetegner appellationens stil.

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Marc Roy i sortimentet: