Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Georges Vernay

Rhône, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Ikonisk Domaine

Domaine Georges Vernay har haft kæmpe indflydelse på de legendariske hvidvine fra nord-Rhônes Condrieu appellation og de seneste 20 år, efter datter Christines ankomst, har deres rødvine fra Côte Rôtie cementeret æren og fortjeneste som en af de bedste og mest betydningsfulde producenter i Rhônedalen.

I 1937 plantede Francis Vernay de første vinstokke på "bjerget" Coteau de Vernon, Condrieu, som huset ligger for foden af, da det var velkendt at vinstokke voksede bedst på skråninger. På det flade land omkring ham, dyrkede han andre afgrøder. I 1940 var han klar med cuvee ”Coteau de Vernon” og han indså hurtigt at han havde plantet på den bedste jord

Vernay dedikerede al sin opmærksomhed til det nordlige Rhônes primære grønne drue Viognier og Coteau de Vernon er i dag en legendarisk vin. Frem til 1992 var det den eneste cuvee som blev lavet; her kom Les Chaillées de l’Enfer til.

Christine Vernay

I 1996 overtog Christine Vernay fra sin far Georges Vernay, som havde stået i spidsen for Domainet i mere end 30 år, og sin farfar Francis Vernay som grundlagde vinhuset tilbage i 1940. Georges Vernay gjorde Domainet berømt da han stod i front for at beskytte og redde Viognier og Condrieu appellationen, da begge var gået i glemsel tilbage i 1950’erne.

De første 10 år var Christine alene om arbejdet i vinhuset og der er intet mindre end imponerende, hvad hun har formået. I 2006 foreslog hun sin lillebror Luc om at samarbejde og han slog sig til familievirksomheden.

I dag strækker det 100% økologiske Domaine sig over 24 hektar med vinmarkerne placeret på de smukke skråninger i appellationerne Condrieu (10 ha.), Côte-Rôtie (6 ha.), Saint-Joseph (2 ha.) og yderligere 6 ha. med hhv. Syrah og Viognier der er klassificeret under PGI (Protected Geographical Indication). Vinmarkerne bliver passet med største respekt. Christine og Luc eksperimenterer og analysere konsekvent i markerne, for at fortsætte den bæredygtige og kvalitative udvikling af området.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Georges Vernay i sortimentet: