Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine des Beaumont

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Der blæser nye vinde i Bourgogne. Antallet af producenter i dette ellers produktionsmæssigt begrænsede område stiger støt for tiden. Grunden til dette er blandt andet, at det tidligere var normen at langt de fleste druer, der blev dyrket, blev solgt til større vinkøbmænd (negocianter). I dag er det derimod i stigende grad markejerne selv, der både dyrker, forædler og sælger egne vine.

Vinproducenter siden midten af 1900-tallet

Disse smådomainer dukker således nu op alle vegne. I blandt de seneste skud på stammen er Thierry Beaumont. Hans familie har ejet marker i Chambolle Musigny og Gevrey Chambertin gennem 4 generationer, men det var først i 1998, at Thierry tog skridtet fuldt ud, og blev vinproducent.

Vinmarker i Morey, Chambolle og Gevrey

Faktisk blev domainet først skabt i 1991. Det er gået ret godt siden hen. Han har fået megen ros for sine bedrifter, og det har givet ham mod på at foretage de nødvendige investeringer i nyt vinifikationsudstyr, træfade, sorteringsborde, etc. Beaumonts markbesiddelser ligger i både Morey, Chambolle og Gevrey, deriblandt en enkelt Grand Cru (Charmes Chambertin) og adskillige Premier crus i alle tre kommuner. Domainets lodder består således i dag af 5,5 hektarer. Herudover er Thierry Beaumont nu også selv begyndt at købe druer fra andre markejere, og kan derfor også bryste sig af titlen Negociant.

Stilen

Stilen hos Domaine des Beaumont er tro mod det klassiske terroir men alligevel med et moderne touch. Vinene bærer præg af en stor respekt for den autentiske burgundiske feminine stil. Vinene er derfor ikke manipulerede og sorte ”bulderbasser”, som man finder dem hos andre modernister i Bourgogne.

I marken foretages der grøn høst, hvorved udbyttet begrænses, men kvaliteten øges. Alt høstarbejde foretages pr. håndkraft, og alle klaser sorteres og afstilkes ved ankomst til vineriet. Gæringen finder sted på cementtanke i en periode på mellem 15-20 dage. Herefter presses druerne ganske nænsomt inden det videre gæringsforløb. Lagringen finder sted på de traditionelle bourgognefade, kaldet Piece. Til Grand Cru- og Premier Cruvinene lagres der på 60% nye fade, hvorimod villagevinenes andel af nye fade er 30%. Thierry Beaumont er principielt ikke tilhænger af filtrerede vine, og dette foretages derfor kun meget sjældent.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine des Beaumont i sortimentet: