Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Armelle et Bernard Rion

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Anbefalet af Domaine Romanee-Conti

På en anbefaling fra monsieur de Villaine fra Domaine Romanée-Conti har vi fået et nyt bourgognevinhus i vores sortiment med stor begejstring. Det lille familieforetagende Domaine Armelle & Bernard Rion har været i familien siden slutningen af 1800-tallet og drives i dag af Bernard og Armelle Rion sammen med den nærmeste familie.

Grundlagt i 1896

Domaine Rion blev grundlagt i 1896 af Pierre Rion, der havde arbejdet som plukker for Château de la Berchère i Côte de Nuits. Pierre Rion købte slottets vinmarker og vineriet var grundlagt.

Pierres søn, Louis overtog efter ham og udvidede domænet betragteligt. I 1952 blev domænet delt mellem Louis sønner og Marcel, den ældste, blev i Vosne og fortsatte udvidelsen af domænet. Bernard kom til i 1973, hvor han hjalp sin far og sidenhen overtog domainet sammen med sin kone Armelle.

Et famileforetagende

Siden 2006 har deres datter Alice været med til at lave vinene ved siden af sin far. Alices mand, Louis har også været en del domænet siden 2010. Bernard og Armelle har yderligere to døtre, Nelly og Melissa, der også er kommet tilbage til Domaine Rion i hhv. 2015 og 2018.

Vinmarkerne

Domaine Rion har opnået den franske bæredygtighed anerkendelse HEV (“High Environmental Value”). Vinmarkerne ligger i de mest prestigiøse byer i Côte de Nuits, Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Vougeot. De råder over ca 8 ha vinmarker, der dyrkes med så lidt indblanding som muligt.

Bernard Rion SARL

Af gode grunde, så er der ikke mange vinmarker til salg i Bourgogne, hvilket er årsagen til at mange producenter gennem tiden har lavet langtids-kontrakter på at leje vinmarker af lokale vinbønder. Siden 2019 har Rion også lavet sådanne aftaler og dermed forpligter Rion sig til at passe markerne som var de deres egne. De vine, der er er lavet på druer fra de lejede vinmarker laves under brandet Bernard Rion SARL.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Armelle et Bernard Rion i sortimentet: