Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Amélie & Charles Sparr

Alsace, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Med dybe rødder i Alsace og familier der har dyrket og produceret vin i hvad der synes som værende for evigt, grundlagde ægteparret Amélie og Charles Sparr et domaine i eget navn i 2017.

Charles’ familie har i årtier drevet en anerkendt negociant virksomhed i Alsace, men i 2007 blev firmaet solgt og vinmarkerne blev fordelt i familien. Charles havde allerede som teenager købt sin første vinmark, og i 2010 blev det muligt for ham at opkøbe flere marker fra sin familie, som han omgående konverterede til økologi.

Amélie og hendes søster Cécile ejer det biodynamiske Alsacehus Vignobles des 2 Lunes, som de overtaget fra deres forældre, der frem til 2009 drev det under navnet Domaine Buecher-Fix.

Charles og Amélie mødte hinanden på en vinmesse i 2010. I 2013 lavede parret de første vine, der blev vinificeret på Amélies vingård. Efter et par år hvor de solgte druer til en lokal negociant, grundlagde de Domaine Amélie og Charles Sparr i Wettolsheim, syd for Colmar og har siden produceret vine i eget navn. I dag har de 18 hektar vinmarker der kommer fra begge familier, hvoraf hele 8 hektar er fra Grand Cru marker. Allerede fra begyndelsen fik de deres økologiske certifikation og siden 2019 har de også været Demeter-certificeret, altså helt biodynamiske.  

Parret skubber til grænserne for alsacisk vin som vi kender den. De er af en ny generation vinmagere, der ikke manipulerer deres vin i vineriet, men præger vinens stil allerede i marken gennem fotosyntese, beskæring, høst med videre. Stilen er på flere punkter strammere og mere frisk end man tidligere har set kombineret med imponerende intensitet.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Amélie & Charles Sparr i sortimentet: