Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Denis Mortet

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

På linje med Domaine de la Romanée Conti og Domaine Leroy

La Revue du Vin de France er den vel nok førende franske vin guide har tildelt Denis Mortet 3 stjerner og dermed rangerer guiden dette hus på linje med Domaine de la Romanée Conti og Domaine Leroy. Og det sker på trods af, at Mortet kun råder over 2 små Grand Cru marker, og på trods af, at Denis Mortet i en alder af 51 tog sit eget liv i januar 2006, og at det derfor nu er sønnen Arnaud, der prøver at videreføre sin fars livsværk.

Arnaud Mortet

Det står nu klart, at det ikke var forgæves, at Arnaud stod skulder ved skulder med sin far de sidste år, hvor helbredet og psyken begyndte at skrante. Alle kilder beskriver Arnaud som en højt begavet Vigneron, og det kan meget vel være, at vinene i glasset vil løfte ham op over det niveau, som hans far sluttede på - hvis det da ikke allerede er sket!

Arnaud er omgivet af et entusiastisk og meget erfarent hold, og det hører med til historien at hans mor Laurence i den grad deltager i og præger succeshistorien Domaine Denis Mortet. Denis Mortet var allerede syg da de nærmest perfekte 2005’erne kom til verden, og siden Arnaud blev alene, har han ikke rystet på hånden. Han viderefører sin fars drøm om at producere intense OG raffinerede vine, som kan drikkes med stor fornøjelse, når de er unge og friske, og som samtidig belønner os, hvis vi viser dem tillid og gemmer dem væk i en god kælder.

Stilen

Denis Mortet behandlede alle sine vine, som var de af Grand Cru status og det betød blandt andet 100 % ny eg i alle vinene. De sidste år havde Denis imidlertid allerede indset, at den idé konfliktede med eftersøgningen af den største elegance, og det er derfor helt i faderens ånd, at Arnaud nu reducerer både andelen af nye fade og tiden, som vinene får lov til at tilbringe i fadet.

Arnaud Mortet har lagt fantastisk fra land, og den fortsatte udvikling af Domaine Denis Mortet bliver sikkert en af de allermest spændende historier at følge med i Bourgogne - glas for glas!

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Denis Mortet i sortimentet: