Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

De Ladoucette

Loire, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Århundredes historie

I 1787 drog Baron Patrick de Ladoucettes forfader - Grev Lafond - igennem Loire for at sælge høsten fra sine vinmarker i Bourgogne og Beaujolais. På sin rejse standsede han i Pouilly, hvor han smagte områdets vin. Han satte så meget pris på den, at han besluttede sig for at blive i området. Grev Lafond købte følgelig et af de største vinslotte - Château du Nozet (som tilhørte Louis XV’s uægte datter). Tiden omkring revolutionen blev meget svær, men derefter formåede Lafond at skabe sig et renommé for sin hvide Pouilly Fumé – som i øvrigt blev Napoleons yndlingsvin. Lafonds søn førte vinhuset videre – som hobby, idet han selv var direktør for Frankrigs Nationalbank. I slutningen af 1900tallet blev de tilhørende vinmarker fuldstændig udslettet af Phylloxera, og blev ikke tilfredsstillende genopdyrket før efter 2. Verdenskrig af Baron Patrick de Ladoucettes far.

 

Baron Patrick de Ladoucette

Den største producent og bedste talsmand for kvalitetsvin fra Pouilly er i dag de Ladoucette. Baron Patrick de Ladoucette leder familiedomænet, der bruger tre etiketter: Pouilly Fumé de Ladoucette, Sancerre Comte Lafond og Baron de “L”. På Château du Nozet producerer Patrick de Ladoucette mere end 50% af al Pouilly Fumé-vine i Loire. En del kommer fra husets egne vinmarker på 65 ha, men en stor del opkøbes hos andre vinavlere. Pouilly Fumé er fortræffelig, men firmaets særlige, meget kostbare Baron de “L” er af endnu højere standard.

De Ladoucettes vinmarker ligger omkring landsbyen Saint-Andelain, som har nogle af de bedste vinmarker i området. Jorden er ler- og sandholdig med lag af kiselsten og mergel. Vinstokkenes alder varierer meget – de er mellem 8 og 55 år gamle alt efter hvilket af de Ladoucettes jordlodder, der er tale om.

 

Verdens bedste Sauvignon Blanc

De Ladoucettes mål er at producere den bedste Sauvignon i verden (Sauvignon er i øvrigt den eneste druesort, der dyrkes), alt imens jordbundens personlighed respekteres. Han ønsker samtidig at pleje og bevare det kvalitetsimage, som vinhuset er kendt for. Vinmarkerne, som ligger nord og vest for ejendommen, ligger ikke mere end 10 km fra produktionsbygningen. Dette sikrer en meget hurtigt transport af druerne fra markerne til produktionen.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra De Ladoucette i sortimentet: