Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Comtesse Lafond

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Comte Lafond

Siden begyndelsen af det 18. århundrede har Comte Lafond familien specialiseret sig i store vine fra Bourgogne og Loiredalen.

I 1787 drog (Baron Patrick de Ladoucettes forfader) - Grev Lafond - igennem Loire for at sælge høsten fra sine vinmarker i Bourgogne og Beaujolais. På sin rejse standsede han i Pouilly, hvor han smagte områdets vin. Han satte så meget pris på den, at han besluttede sig for at blive i området. Grev Lafond købte følgelig et af de største vinslotte - Château du Nozet (som tilhørte Louis XV’s uægte datter). Tiden omkring revolutionen blev meget svær, men derefter formåede Lafond at skabe sig et renommé for sin hvide Pouilly Fumé – som i øvrigt blev Napoleons yndlingsvin. Lafonds søn førte vinhuset videre – som hobby, idet han selv var direktør for Frankrigs Nationalbank.

Ære og respekt

I løbet af det 19. århundrede påbegyndtes en gradvis udvidelse af familiens mark- og slotsbesiddelser. Under Baron Patrick de Ladoucette, der er efterkommer til Comtesse Lafon påbegyndtes restaureringen af det gamle slot i champagnebyen Epernay, og det blev på samme tid besluttet at ære den afdøde Comtesse Lafond for det store engagement, Comtessen gennem tiderne har bidraget med i familiens navn – slottet blev således opkaldt Comtesse Lafond og er i dag et af de smukkeste slotte i Champagne beliggende på den berømte Avenue de Champagne. Efter den nænsomme og respektfulde restaurering fremstår slottet i dag på én og samme tid meget elegant, aristokratisk og ganske enkelt imponerende – ikke ulig mange af de kvaliteter, der kan nævnes ved slottets serie af champagner.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Comtesse Lafond i sortimentet: