Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Cheval des Andes

Mendoza, Argentina

Se sortiment og vinbeskrivelser

Joint-venture

Cheval des Andes blev grundlagt i 1999 og er et joint venture mellem Château Cheval Blanc i Saint Emilion, Bordeaux og Terrazas de Los Andes, der er pionererne i Argentina indenfor koldklima-, ”high-altitude” vine.

De oprindelige Malbec-vinstokke

Inspirationen til Cheval des Andes kom fra grundlægger Pierre Lurton, der drømte om at følge de oprindelige Malbec vinstokke, der kom fra Bordeaux til Argentina for 150 år siden, altså inden phylloxera (vinlusen) destruerede de oprindelige Malbec-vinstokke i Bordeaux. De Malbec-vinstokke, som man finder i Bordeaux i dag er podet på andre rødder, som er resistente overfor phylloxera, mens de argentinske vinstokke er den ”ægte” varer.

High-altitude i Lujàn de Cuyo og Uco Valley

Da Pierre Luton opdagede den imponerende vinmark, Las Compuertas i Lujàn de Cuyo, der blev grundlagt i 1929, blev han øjeblikkeligt fanget ideen om at lave traditionelle Bordeaux vine, som oprindeligt havde et meget højere indhold af Malbec i druesammensætningen: “This will be a journey to the roots of Bordeaux.”

Cheval des Andes ejer i alt 50 hektar, på to high-altitude vinmarker; Las Compuertas i Lujàn de Cuyo, Mendoza, som er den ældste og klassiske vinzone i Argentina og La Consulta i Uco Valley, længere mod syd. Las Compuertas ligger 1070 meter over havets overflade og oplever kun lidt regn og stor daglig temperatur variation. La Consulta ligger endnu køligere og med endnu større temperatursvingninger, da det er længere syd, i 1100 meters højde over havet.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Cheval des Andes i sortimentet: