Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Chateau la Valetanne

Provence, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Historien

Det danskejede Chateau la Valetanne ligger i La Londe les Maures mellem Toulon og Saint Tropez – få kilometer fra Middelhavet. Omgivet af smukke oliventræer, høje pinje graner og gamle korkege, strækker den røde glitrende klippe jord sig over 15 hektar.

På grunden findes en gammel ruin, som viser at der på Château la Valetanne har været vingård igennem mange generationer. Det er dog først i 2007, at egen fremstilling af vin på flasker påbegyndes. Et stort arbejde med renovering af vinkældre og vinmarker påbegyndes i 2006, og i 2010 bliver nye produktions- og lagerbygninger opført.

Château la Valatanne ledes af ønolog og direktør Jerome Constantin sammen med brødrene Niessi, der har arbejdet på Valetanne i mere 30 år og dermed er blevet en integreret del af ejendommen.

Ny AOC

Betegnelsen ”Cotes de Provence” blev skabt i 1895. Den beskyttede oprindelsesbetegnelse (AOC) betegner en vare med oprindelse i en region eller et bestemt sted, hvis egenskaber hovedsagelig skyldes det geografiske miljø.

I maj 2008 opnår La Londe les Maures at blive en del af den lokale AOC / AOP ” Côtes de Provence – La Londe ” udstedt af ”l’Institut National des Appellations d’Origine”. 23 vingårde i La Londe les Maures må bruge denne betegnelse. Chateau la Valetanne er en af dem.

Høsten

Markerne, stokkene, druerne og tidspunktet for høsten bliver meget nøje overvåget af direktør og ønolog, Jerome Constantin, for hele tiden at optimere produktionen og opnå den absolutte bedste kvalitet.

Straks efter høsten køres druerne gennem den store vinpresse, hvorefter druerne til vores rosevine omgående lagres på tempereret ståltanke, imens rød- og hvidvinen lagres på franske egetræsfade.

Saften fra de forskellige druesorter opbevares separat indtil januar måned, hvor det store arbejde med at blande årets vine begynder. Rosevinen tappes på flaske i februar, mens hvid- og rødvinen ligger på egetræsfade mellem 18-24 måneder.

Økologiske vinmarker

På de sydvendte skråninger ned mod Middelhavet med mere end 300 solskinsdage om året og Mistralens varme blæst, findes et af de få steder i Verden, hvor det er muligt at fremstille en ensartet og fantastisk vin år efter år.

Vinmarkerne er økologiske og der sættes en stor ære i, at forbedre og vedligeholde markerne, uden nogen form for kemikalier. Der skal mange års kendskab til at dyrke marker, som består af skiffer, ler, glimmer og meget lidt muld. Stor omhu og påpasselighed skal der til. Kun vingårdens egne druer anvendes i vores vine. Der er således tale om ægte slotsaftapninger.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Chateau la Valetanne i sortimentet: