Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Champagne Yvonne Seier Christensen

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

I 2017 grundlagde engelskfødte Yvonne Seier Christensen grundlagde Champagnehuset Maison Les Cinq Filles i Les Mesnil-sur-Oger, Champagne. Vineriet har til huse i en bygning fra 1879 og herfra laves hendes signaturbrand Les Cinq Filles og champagnerne under brandet Champagne YSC.

Det stod ikke skrevet i kortene at Yvonne skulle blive champagneproducent, men i årtier har det dog været en drøm for hende.

Hun holder en HDN i Business Administration & Communication fra Lambeth College i England og allerede dengang havde hun en passion for champagne. Det var under studierne her, at hun mødte sin mand Lars Seier, som hun sidenhen flyttede til Danmark med. I årevis var hun ”The woman behind the man” som hun selv udtrykker det, men hun var drevet af lysten til at lære mere og til at forfølge sin passion.

I 2017 fik hun mulighed for at købe huset i champagne, og sidenhen en parcel i Avize. Men at eje et hus her var ikke nok til købe druer for at producere og sælge de berømte boblende vine. Hun skulle gennem et utal af møder for at blive godkendt som Négociant Manipulant fra Comité.

Drømmen om at lave sin egen champagne drejede sig om at sætte en etiket på bagsiden af en flaske med eget navn, men om at være ”hands-on” i hele processen, fra mark over vinifikation og markedsføring, så hun tog en uddannelse i vitikultur og ønologi fra University of London’s Plumpton College i England.

Yvonne er med under hele processen, både i marken, når der skal vinificeres og blendes og i markedsføringen af hendes Grand Cru champagner. Samarbejdet og medejerskabet af den Danske Michelin-restaurant Geranium har i høj grad influeret Yvonnes tilgang til økologi, biodynamik og jorden og hendes champagner bærer et tydeligt præg af det terroir, som de kommer fra.

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Champagne Yvonne Seier Christensen i sortimentet: