Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Champagne Francis Pétret

, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

I Chouilly Grand Cru i Champagne ligger champagnehuset Francis Pétret, drevet af tre kvinder af hver sin generation. Sylvie der overtog efter sin far i 80’erne efter hans død, hendes mor Suzette der nærmer sig 90 år, men som stadig hjælper til hvor hun kan, og datteren Juliette.

I mere end 100 år har det lille og diskrete champagnehus haft en enorm betydning for byen og for mange producenter og vinbønder.

Det hele startede med at Clothilde og Eugene Pétret i slutningen af 1800-tallet købte et par parceller i Chouilly med en drøm om at producere deres egne champagner. I 1901 fik de råd til et opføre et stort presse-hus til at lave deres første champagner, men desværre spændte livet ben for dem. Phylloxera (vinlusen) kom til champagne og Eugene døde kort efter og efterlod det lille domæne til Clothilde.

Men datiden gjorde det ikke muligt for Clothilde, som kvinde, at fyldiggøre drømme om at producere sine egne champagner og derfor fortsatte hun med at sælge mosten til andre, som fik lov til at bruge nye nye faciliteter til at producere champagnen. Først da sønnen Eugene blev gammel nok og overtog, blev den første flaske med eget navn på etiketten produceret.

I de næste årtier opkøbte først Eugene og siden hans søn Francis, med at opkøbe flere vinmarker og altid i Chouilly. De udbyggede også kældrene til lagring af deres Champagner og presse-huset lod de også altid stå til rådighed for vinbønder og andre producenter, som blev oplært her, deriblandt familien bag Laurent-Perrier.

I 1980’erne overtog så Sylvie efter at hendes far Francis gik bort og forfædrenes arv og Savoir-faire er bestemt ikke gået tabt.

Sylvie og Juliette ejer i dag 5 hektar, der alle ligger i Chouilly Grand Cru. Champagnerne laves udelukkende af deres egne druer (dog med undtagelse af den smule Pinot Noir der bruges i deres rosé) og derudover sælger de en del af deres most og presse-huset bliver stadig brugt af flere familier i byen.

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Champagne Francis Pétret i sortimentet: