Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Chalk Hill Winery

Californien, USA

Se sortiment og vinbeskrivelser

Chalk Hill Winery er grundlagt i 1972 af Fred Furth, der på en flyvetur over Russian River fik øje på et naturligt skabt amfiteater i det østlige Sonoma.

Fred Furths intuition sagde ham, at der her måske var et stort uudnyttet potentiale. Fred besøgte området og var ikke i tvivl. Jordbund og klimatiske forhold var noget nær perfekte og en vingård så sin begyndelse.

Chalk Hill er navnet på vingården og samtidig navnet på 1 ud af 13 forskellige appellationer (AVA’er) i Sonoma. Mod vest er Appellationen Chalk Hill flankeret af den kølige Russian River Valley og mod nordøst den lunere Alexander Valley. undergrunden i Chalk Hill er præget af kalk-farvet vulkansk aske, deraf navnet Chalk Hill.

 

Store forskelle mellem vingårdens zoner og parceller

Chalk Hills’ winemaker Mark Lingenfelder, der er 13. generations winemaker i området, har siden sin start som Winemaker hos Chalk Hills Winery arbejdet målrettet på at inddele vingårdens vinmark i zoner og parceller.

Områdets store variation i terroir og jordbund bevirker at man i dag har inddelt vingårdens 350 hektar i 13 forskellige zoner og hele 60 forskellige parceller - en mosaik af forskellige udtryk fordelt og klimatiske forskelligheder fordelt på vingårdens druetyper og stilarter.

På de lavere beliggende, køligere parceller benyttes således til Chardonnay, mens de lunere, stejle sydvendte skråninger anvendes til vingådens Bordeaux blends.

 

Sådan laves vinene på Chalk Hill Winery

Druerne til Chalk Hills’ rødvine sorteres minimum 5 gange inden de overføres (afstilkede) til vingårdens små gæringstanke - kun de absolut bedste druer når her til!

En kold macerering går forud for gæringen, hvorved der udtrækkes farve, frugt og silkebløde tanniner fra druematerialet. Når teksturen er optimal påbegyndes gæringen på naturlige gærceller. Ved gæringens afslutning overføres mosten til træfade hvor den malolaktiske gæring harmoniserer vinen med noterne fra de franske egetræsfade. Graden af brugte og nye egetræsfade udvælges nøje, alt efter årgang og druesammensætning. Afslutningsvis aftappes vinene på flaske uden filtrering.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Chalk Hill Winery i sortimentet: