Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Château Fleur de Lisse

Bordeaux, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Château Fleur de Lisse blev grundlagt i 1952 af Jean og Simone Petit. Markerne dyrkes individuelt, parcel for parcel. Tre generationer efter er det Jean og Simones børnebørn, Karl og Yann, der varetager slottet laver en gennemgribende renovering og modernisering. Også vinmarkerne bliver omstruktureret og moderniseret.

Patrick Teycheney

I 2016 køber Patrick Teycheney de to grand cru Saint Emilion slotte Château Fleur de Lisse og Château L’Étampe. Teycheney har skabt sit omdømme og formue i byggebranchen og har altid haft en passion for vinen på sin hjemstavn.

Som en hyldest til sit barnebarn Jade, opretter Patrick Les Vignobles Jade. Les Vignobles Jade bliver straks omlagt til biodynamik og i 2017 opnår de den biodynamiske certifikation, men da de ikke ønsker at markedsfører sine vine på den bekostning, så påføres det ikke deres flasker.

Petrus' ønologer

Les Vignobles Jade bliver passet af et nyt dynamiske team med Nicolas Géré som vineyard manager og far/søn Jean-Claude og Jean-François Berrouet der fungere som konsulterende ønologer. De er bl.a. kendt for deres arbejde på Petrus, Trotanoy og Dominus i Californien.

Jordbunden

Jorden til Château Fleur de Lisse, ligger i Saint-Etienne-de-Lisse i en af de 8 Saint-Emilion byer for foden af skråningen. Jordbunden er præget af silt og kalksten og dermed stikker de gamle vinstokke meget dybe rødder. Vinstokkene her plantet omkring 1970’erne.

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Château Fleur de Lisse i sortimentet: