Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Château de Marsannay

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Slottet der fik en ny chance

Château de Marsannay ligger lige syd for Dijon og er er et af de smukkeste estates i Côte d’Or. Slottet har hundredevis år på bagen og de oprindelige bygninger blev ødelagt af den schweiziske hær under Louis XII regeringstid i 1600-tallet. Slottet blev genopbygget på samme sted og har haft adskillige ejere siden da.

I 1990 blev det opkøbt af Boisseaux -familien, der ejer "the Patriache group". De investerede kraftig og byggede moderne vineri, der sidenhen blev vedligeholdt flot, men ikke prioriteret.

 I 2012 købte Olivier Halley Château de Marsannay og Château de Meursault. Halley står ikke uden midler, da han er medejer af den franske supermarkedskæde Carrefour. Halley bragte et helt nyt team til slottet, der har opnået en sand renæssance rent kvalitetsmæssigt efter 2012.

Den daglige drift har siden 2014 været i hænderne på teknisk direktør og estate manager Sylvain Pabion. Der investeres kraftigt i teknologi på slottet, der bl.a. bruger droner til at gøde i stedet for traktorer.

Berømte vinmarker

Château de Marsannay dækker ca. 35 ha. vinmarker, der i 2020 har fået ECOCERT – certifikation og stadig vil fortsætte omlægning til biodynamik. 11 winegrowers passer de samme vinmarker år efter år, under Pabions overvågning. Det er blandt andet flere velkendte terroirs såsom Chambertin, Ruchottes-Chambertin, Clos de Vougeot, Echezeaux, Gevrey-Chambertin 1er Cru Bel-Air, Champeaux og Vosne-Romanée En Orveaux, for bare at nævne nogen få. Desuden råder de over 5 ha. vinmarker, primært beliggende i Côte de Beaune, der ejes af Hôpital Hospices de Dijon.

Domainet ejer også nogen af de bedste climats, som Marsannay appellationen har at byde på, hvilket betyder at man afventer godkendelse fra INAO på 13 potentielle premier cru marker.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Château de Marsannay i sortimentet: