Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Château de Beauregard

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Burrier på Beauregard

Château de Beauregard er i dag ejet af 6. generation Burrier. Marc Antoine Burrier fik ejendommen foræret af sin svigerfar Joseph Deshaires. Marc Antoine Burrier døde ung, og ejendommen gik i 1930’erne derefter i arv til hans søn Léon Joseph Burrier. Léon Josephs betydning for firmaet har været meget markant, idet han har forøget ejendommens jordbesiddelser med mindst 40 parceller. Siden 1970’erne har sønnen Jacques Burrier stået i spidsen for firmaet, og i år 2000 blev Frédéric Marc Burrier den 4. generation, der leder Château de Beauregard.

Château de Beauregard er bygget i tidsrummet 1809 til 1816 af en af Napoleons officerer efter hjemkomsten fra et succesrigt militærtogt. Navnet Beauregard, der betyder “smuk udsigt”, er det logiske valg for en ejendom, der ligger så billedskønt placeret. De bjergrige klipper Solutré og Vergisson og byerne Pouilly og Fuissé danner en flot og dramatisk kulisse i landskabet.

Ejendommen er en af de største i Beaujolais- og Mâconnaisregionerne. De hvide vine, der er 100% produceret på Chardonnay, kommer fra Pouilly-Fuissé, Saint Veran og Mâcon. Der laves også røde vine på Gamaydruen i appellationerne Fleurie, Moulin à Vent og Beaujolais-Villages. De hvide vine er vinificeret på Château de Beauregard i Fuissé, og de røde i Fleurie på Domaine de Poncié, der er ejet af Château de Beauregard. 

Vinene

Château de Beauregards Beaujolais’er er forskellige i stilen fra andre Beaujolaisvine. Stilen er mere lig Bourgogne med en væsentlig større krop og fylde. De hvide Mâcon-vine fra Pouilly- Fuissé er meget velafbalancerede, delikat parfumerede, og blandt regionens bedste vine. Der laves blandt andet Pouilly-Fuissé fra 2 enkeltmarker La Maréchaude og Les Chardonnets. Kongen af Fuissé er Le Grand Beauregard fra Château de Beauregard. Druerne er underlagt en meget streng udvælgelse og er høstet på domænets bedste parceller i Pouilly-Fuissé. Da Château de Beauregard ejer de måske bedst placerede marker i området, er dette den ypperste repræsentant fra Pouilly. Vinen er lagret 20 måneder på fad og derefter tappet på flaske uden klaring eller filtrering. I årgang 1999 blev der kun produceret 1754 flasker.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Château de Beauregard i sortimentet: