Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Château de Beaulon

Cognac, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Château de Beaulon

Slottet Château de Beaulon er bygget i 1480, og da det samtidig er et af de ældste og mest autentiske slotte i Saintonge-regionen i Cognac området, er bygningerne da også klassificeret som historiske monumenter. I det 17. århundrede fik biskoppen af Bordeaux bestallingen at drive Château de Beaulon. Han var dermed også ansvarlig for slottes marker samt for vinproduktionen. Biskoppens stab der var yndere af Bordeauxvine, deriblandt Sauternes, var imidlertid ikke tilfredse med, hvad de så på markerne. Man startede derfor med at plante de druesorter, man kendte fra Bordeaux. Stilen til Château de Beaulon var dermed grundlagt, og med tiden er den videreført, således at husets Pineau des Charantes er i en klasse for sig. Siden 1712 har familien Thomas ejet Château de Beaulon og bragt ikke bare husets Pineau des Charantes’er, men også Beaulons Cognac’er frem blandt de bedste i verden.

Vinmarker

For tiden har Château de Beaulon 90 hektarer marker beplantet til produktion. Markerne nyder godt af to særdeles gunstige faktorer. Dels har jorden en kalkrig undergrund med godt dræn samt et solrigt og mildt klima. Klimaet minder en del om Médoc-regionen med temperaturer og fugtighed, der favoriserer druerne Semillon og Sauvignon Blanc (som i Sauternes) samt Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. Disse druer anvendes til henholdsvis hvid og rød Pineau. Til Cognac produktionen anvendes de traditionelle druer, der har været brugt til Cognac-fremstilling gennem de sidste 4 århundreder. Folle Blanche, Colombard og Montils frembringer frugtrige eau de vie’er, der sammen med Ugni Blanc er den perfekte kombination for harmoniske og elegante Cognac’er. Markerne er beliggende i to landsbyer - Saint Dizant du Gua, hvor også slottet ligger, samt Lorignac, der også huser Château de Beaulons destilleri.

 

I destilleriet anvendes de 4 gamle håndfabrikerede kobber Pot-Still kedler stadig. Kedlerne har en relativ lille volume for at fremme koncentrationen i Cognac’en. Lagringen foregår ligeledes i Lorignac, hvor de dybe gamle kældre danner optimale rammer for langtidslagringen - i enkelte tilfælde i mere end 100 år. En af grundene til den meget høje og konstante kvalitet skal ses som et resultat af, at alle Beaulons produkter stammer fra egne marker, hvilket er meget usædvanligt i Cognac. Alle Beaulons Cognac’er er således Single Estate. Château de Beaulon har høstet adskillige priser verden over, blandt andet vundet 1. pladser i Danmark, Sverige og ikke mindst i Cognac’ens hjemland Frankrig.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Château de Beaulon i sortimentet: