Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Château Conseillante

Bordeaux, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

La Conseillante blev etableret i midten af det 18. århundrede af Cathrine Conseillante, som påbegyndte opkøb af parceller omkring 1735. Vinen markerede sig fra starten som en af de absolut bedste vine i området.

I 1840’erne var ejendommen ejet af Leperche-Princeteau familien. I 1871 ble La Conseillante med de 12 hektar købt af Louis Nicolas, hvis efterkommere siden har drevet ejendommen. I dag sidder 5. generation, Bertrand Nicolas og Jean-Valmy Nicolas som ledende direktører på La Conseillante, den kendetegnes ved kontinuitet og familien enorme tilknytning til ejendommen.

Vinen fremstilles i dag på traditionel vis med lang maceration, før den lagres 20-24 måneder på egetræsfade, hvoraf størsteparten er nye. Før aftapning hverken filtreres eller klares vinen. La Conseillante lovprises i dag for dens udprægede elegance, som til tider er nærmest burgundisk. En elegance, der i stort omfang kan tilskrives de grus- og sandelementer, der findes i jordbunden. Sammenlignet med de omkringliggende naboejendomme har jorden et ganske lavt lerindhold, derfor er La Conseillante heller aldrig hverken specielt tæt, fast eller kraftig i stil. I lighed med mange Pomeroler er La Conseillante dejlig imødekommende som ung, men vinens harmoni gør den også meget velegnet til yderligere flaskelagring.

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Château Conseillante i sortimentet: