Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Cellier des Princes

Rhône, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Cellier des Princes er en sammenslutning, et kooperativ, af producenter udelukkende fra Châteauneuf du Pape der blev dannet tilbage i 1925. Navnet på kooperativet er valgt i sympati for historien om prinsen af Orange (by nær Châteauneuf du Pape) Willem I, der blev kaldt for ”Den Tavse”. En mand hvis handlinger betød mere end ord, hvilket producenterne kunne relatere til. 11 år efter at have dannet deres kooperativ var de medvirkende til at Châteauneuf du Pape blev Frankrigs 1. AOC.

I årtier var kooperativet en stor succes og Cellier des Princes kunne fremvise vine fra de bedste terroirs i appellationen, dog ofte solgt i bulk.

I begyndelsen af 00’erne havde flere af producenterne dog fået nok at lavere og lavere priser og bestyrelsen for kooperativet blev afsat i 2005.

Efter årevis i skyggen, hvor vinen var blevet solgt i bulk, tog producenterne kontrollen over deres egen skæbne og ændrede strategi. De begyndte af aftappe deres egen vin under brandet Cellier des Princes og på mindre end 10 år steg salget af flasker med 96%. De gav dem samtidig mulighed for at investere i både flere jordbesiddelser, men også i nyt udstyr.

Siden 2017 er der sat endnu hårdere ind på at blive anerkendt som en førende leverandør af vine fra det sydlige Rhône og især Châteauneuf du Pape.

Vinen kommer i dag fra 189 producenter, der tilsammen dækker over 580 hektar vinmarker. Kun halvdelen af deres vin eksporteres ud af Frankrig, fordelt til mere end 30 lande, altså er det ikke uendelige mængder der kan fremskaffes af de flotte vin fra den sydlige Rhône.  

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Cellier des Princes i sortimentet: