Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Cave Vinicole Hunawihr

Alsace, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Sammen står man stærkere

Cave Vinicole de Hunawihr blev grundlagt i 1954, og de første vine blev fremstillet i 1955. På dette tidspunkt eksisterede der ikke så mange caves coopératives – kun 3-4 stk. Vinavlere fra Alsace solgte således deres produkter selv eller via vingrossister. I 1954 var vinbønderne i krise, og vingrossisterne provokerede et prisfald ved ikke at aftage de mængder druer, de plejede. For at kæmpe mod den situation og lignende fremtidige situationer var der nogle vinavlere fra Hunawihr, der besluttede at skabe en cave coopérative (andels-vinbrug), så de selv kunne sikre deres afsætning i fremtiden.

Kvalitet og kontrol

Cave Vinicole de Hunawihr er vokset fra 90 ha vinmarker i begyndelsen til over 200 ha i dag, hvor der bl.a. følgende druesorter: Chasselas, Sylvaner, Riesling, Muscat, Tokay Pinot Gris, Gewurztraminer og Pinot Blanc.

Hos Cave Vinicole de Hunawihr betyder kvalitet alt, og man forsøger således at integrere dette begreb i alle områder af vinavlen og -fremstillingen. I vinmarkerne følges kvalitative normer med hensyn til druesorter, beplantningstæthed, og beskæring. Vinmarkerne kontrolleres løbende, og man sprøjter kun med kunstige midler i nødvendigt omfang. Sigurd Müller Vinhandel fører i sit sortiment bl.a. følgende vine: Pinot Blanc, Gewurztraminer, Riesling, Pinot Gris samt en Pinot Noir. Endvidere føres den fremragende, mousserende Crémant d’Alsace: Calixte, som er fremstillet efter champagnemetoden.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Cave Vinicole Hunawihr i sortimentet: