Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Casa Silva

Chilean Patagonia, Chilensk Patagonien, Colchagua, Colchagua Valley,

Se sortiment og vinbeskrivelser

Siden 1892

Historien begyndte i det 19. århundrede da Emilio Bouchon Poitevin ankom fra Bordeaux, og nedsatte sig på Angustura Estate i nærheden af San Fernando, Colchagua Valley.Han startede beplantningerne af vinstokke i området, og dette arbejde er senere blevet videreført af hans børn Abel og Antonio Bouchon. Det var Abel der havde de store visioner, og primært ham der sammen med sin svigersøn Jorge Silva Valenzuela har stået bag den udvikling,der har bragt firmaet til den position, det har i dag. I dag er det 5. generation, der siden 1892 driver Casa Silva.


Vinmarkerne

Vinmarkerne ligger i 3 hovedområder dækkende ca. 800 ha. Den gamle Angustura-gård har 320 ha marker, Santa Dominga de Los Lingues gården 100 ha, og Culenco-gården næsten 380 ha. De næste beplantninger af ca. 150 ha vinmarker er allerede planlagt til starten af dette årtusinde, og der eksperimenteres med en lang række forskellige druesorter, blandt andet Carménère, Syrah, Malbec, Pinot Noir, Sangiovese, Petit Verdot, Viognier samt Semillon.

Markerne har vidt forskellige jordbundsforhold, hver især udvalgt til de enkelte druesorter. Dominerende er dog fattige og ufrugtbare, og derfor gunstige, jordbunde. Kombinationen af solskin og klipperig jordbund gør det muligt for druerne at opnå den ideelle og velafbalanceret modenhed der kendetegner alle vinene fra Casa Silva.

Klimaet

Klimaet i området er under påvirkning af naboen - bjergkæden Andesbjergene, og "Angustura", der betyder "smalt stykke", refererer til det smalle stykke land mellem havet og bjergene, hvor dalen ligger. Denne geografiske placering giver dramatiske ændringer i temperaturen mellem nat og dag, hvilket giver druerne deres aromatiske karakter.


Anerkendt af anmelderene

Det helt moderne vineri har efter de seneste investeringer i High-tech faciliteter til vinproduktion, en kapacitet på 7 millioner liter, heraf de 5 i rustfriståltanke. Tappelinier, presse og køleanlæg er "state-of-the-art", og der spares ikke på investeringer til forbedringer, der skal være med til at bringe Casa Silva helt op blandt de bedste vinproducenter i "den nye verden".

Casa Silvas winemaker Mario Geisse Garcia blev i 1990 tildelt "the National Grapegrowing Award", og regnes blandt de mest talentfulde ønologer i Chile. Erfaringen har han blandt andet fra et tidligere samarbejde med Champagnefirmaet Moët & Chandon, da han i 11 år var ansat som teknisk direktør i firmaets afdeling i Brasilien.

I 2021 er Casa Silva også fremhævet som "First Growth" i Chile af Tim Atkin, Master of Wine, i hans 2021 Chilean Special Report.

 

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Casa Silva i sortimentet: