Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Burg Ravensburg

Baden, Tyskland

Se sortiment og vinbeskrivelser

Weingut Burg Ravensburg er en privatejet vingård, som bekræfter, at der kan laves stor vin i området. I 2009 købte Heinz Heiler, der i forvejen ejede Weingut Heitlinger, Burg Ravensburg. Den daglige drift varetages af Jürgen Kern og i kældrene huserer winemaker Claus Burmeister.

Begge vingårde er medlem af den fornemme forening af ambitiøse tyske vinbønder “Verband Deutcher Prädikatsweingüter” (VDP).

 

Økologisk drift

Begge ejendomme arbejder efter økologiske principper og er blandt Tysklands største producenter af økologisk dyrket vin. Winemaker Claus Burmeister mener, at en biologisk aktiv jordbund er en naturlig forudsætning for sunde, stabile vine. Der anvendes derfor hverken kunstige eller kemiske tilsætningsstoffer på Heitlingers eller Burg Ravensburgs marker. Derimod fremmes jordens frugtbarhed og biodiversitet blandt andet via et grønt bunddække, som øger flora, fauna og omfang af mikroorganismer. Ydermere bruges der droner til at sætte hurtigt ind med økologisk bekæmpelse mod sygdomme, på de stejleste marker, hvor det er for farligt at færdes især under regn, hvilket også betyder mindre intervention med jordbunden på skråningerne.

 

Et af verdens ældste vinerier

Weingut Burg Ravensburg ligger i Sulzfeld i Kraichgau. Vingården er en af verdens ældste og kan dateres tilbage til 1251, da adelsfamilien Göler von Ravensburg plantede de første vinstokke her. Indtil 2009 var det også efterkommere af Göler von Ravensburg der drev vineriet.

Burg Ravensburgs premium vine laves på Grand Cruer’ne Dicker Franz, Husarenkappe og Löchle. Rieslingdruen er dominerende efterfulgt af Blaufränkisch (Lemberger) samt Pinot-varianter.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Burg Ravensburg i sortimentet: