Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Bruno Colin

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Blandt de førende producenter i Chassagne hører Bruno Colin, som i mange år arbejdede under faderen, Michel Colin på Domaine Colin-Deleger. Michel Colin, 3. generation i Chassagne, lærte sit håndværk fra faderen, som han arbejdede med i perioden 1964-1975.

 

Domaine Michel Colin-Deleger

Michel Colins hvidvine, som udgjorde lige omkring halvdelen af domænets samlede produktion blev vinificeret med ét vigtigt mål for øje – at vinene skulle besidde en friskhed i både duft og smag med potentiale til moderat lagring. En stil, der blev muliggjort ved hjælp af temperaturstyret gæring, begrænset lagring på nye egetræsfade (med bærmekontakt) samt forholdsvis tidlig aftapning på flaske.

I dag er det Bruno Colin jr. der står i spidsen for Domaine Bruno Colin. Han og hans bror har arbejdet med deres far Michel siden 1993 og i 2003 tog de en fælles beslutning om at dele de 20 ha. på familie domainet, Domaine Michel Colin-Deleger i tre; Domaine Michel Colin-Deleger, Domaine Bruno Colin og Domaine Philippe Colin.  I 2004 lavede Bruno sin første vin under sit eget navn.

 

Domaine Bruno Colin

Bruno overtog i alt 8 hektar, der er udvidet til 8,75 ha. i dag. Han laver hvert år laves 6 forskellige rødvine og 16 forskellige hvidvine. For de hvide vines vedkommende arbejdes der overvejende med de bedre 1. Cru marker lige syd og nord for Chassagne by, hvor man finder cremen af Chassagnes hvidvine. Vinene er fra topeksponerede marker som Les Chaumées og Les Chenevottes (sidstnævnte med vinstokke tilbage til 1920), der begge ligger lige syd for Route National og Chassagne by, og 1. Cru marken En Remilly, der ligger lige på den anden side – alle sammen marker med den bedste beliggenhed i Chassagne. Colin råder dog også over parceller i Puligny Montrachet, blandt andet marken ”La Truffiere”.

Trods en relativ kort erfaring som selvstændig vinbonde høster Bruno Colin allerede i dag roser for sine aromatiske hvidvine, som altid besidder fine præg af vinmarkernes superbe terroir, en ultra ren og rig frugt med et delikat og afstemt strejf af fad.

Endog de røde, som ikke var faderens speciale, roses i dag for deres imødekommende, bløde og nærmest moderne stil.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Bruno Colin i sortimentet: