Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

BR & VS Wines

Rioja, Spanien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Bodegas Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia

Sådan hedder huset der er grundlagt i 2004 som et resultat af samarbejdet mellem Tempos Vega Sicilia og Compagnie Vinicole Barón Edmond de Rothschild. Begge vinerier havde en vision om at skabe store vine i Rioja. Eefter 5 års studier og opkøb af udvalgte terroirs og vinmarker blev den første vin lavet i 2009. Vega Sicilias winemaker Xavier Ausas påbegyndte vinificeringen i 2006 på eksperimental basis, efterfulgt af årgangene 2007 og 2008. 2009 er første kommercielle årgang, der blev frigivet på markedet i 2013.

Et mylder af små parceller

I alt ejer Bodegas Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia 92 ha. vinmarker nær de små byer San Vicente de la Sonsierra, Labastida, Ábalos and Elvillar. Vinmarkerne er fordelt på terasser på Sierra Cantabrias (bjerget nord for Ebro Floden) skråninger hvor jordbunden er fattig, hvilket giver fantastisk koncentration i vinene, da stokkene tvinges til at ”arbejde” hårdere for næringen og sætte færre bær.

Macán

Der laves i en "Grand Vin og "Second Wine" udgave, Macán og Mácan Classico. Navnet Macán er efter den daværende lokalbefolkning i byen San Vicente de la Sonsierra, hvor vinene laves. Vega Sicilias winemaker Xavier Ausas påbegyndte vinificeringen i 2006 på eksperimental basis, efterfulgt af årgangene 2007 og 2008. 2009 er første kommercielle årgang. I dag er de oppe på 92 ha vinmarker.

Stilen

Alvarez sigter efter at ramme en stil, der ligger mellem de traditionelle old-school lettere strukturerede Rioja-vine og de moderne, mørke frugtoptimerede typer. Ifølge Alvarez bør de traditionelle Rioja- Producenter udvikle stilen, mens de moderne orienterede producenter i dag laver for internationale vine, som slet ikke er repræsenterer og respekterer Rioja.

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra BR & VS Wines i sortimentet: