Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Bodegas Vega Sicilia

Castilla y Leon, Spanien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Vega Sicilia var det første vineri i Ribera del Duero og blev grundlagt et helt århundrede inden DO’en blev dannet. Det har overlevet sygdomme og krige og er til dags dato et af de mest berømte og anerkendte vinhuse i verden.

200 års historie

Historien går tilbage til det 17. århundrede, men det var først i 1859 hvor Don Eloy Lecanda overtog Vega Sicilia fra sin far at vinhusets nuværende historie begynder. Eloy Lecanda interesserede sig meget for vinbrug og tog i 1864 til Bordeaux for at købe vinstokke. Han købte 18.000 stokke Cabernet Sauvignon, Carmenère, Malbec, Merlot og Pinot Noir. I 1888 kom Lecanda i økonomiske vanskeligheder, og i 1903 måtte ejendommen overgå til Antonio Herrero Velázques-Duró. Vinkældrene blev imidlertid lejet ud til Palacio-brødrene, som ansatte “Txomin” (Domingo Garramiola) til at lave vin for dem. I løbet af 20’erne opnåede Vega Sicilia sin første store berømmelse og fik adskillige priser. Vinbruget var imidlertid ikke rentabelt, og det blev solgt igen i 1952. Det skiftede ejere et par gange indtil 1982, hvor familien Alvarez, som også er de nuværende ejere, overtog det.

Fem vinerier

Alvarez familien har løbende udvidet deres portefølje og bygget fem vinerier, med hver deres brand, siden overtagelsen af Vega Sicilia. Alion, 15 km. fra Vega Sicilia, Oremus i Tokaji i Ungarn, Pintia i Toro og sidst men ikke mindst Macan i Rioja, som er et samarbejde mellem Rothschild og Vega Sicilia.

Kun tre winemakers på 50 år

De har over 200 ha. vinmarker plantet på adskillige forskellige mikroterroirs og op beliggende i op til 700 meters højde over havet, hvor temperaturen er mere beskeden i de varme måneder. Familien investerer konstant og gennemser og revurdere sine processer jævnligt, hvilket sikre den høje kvalitet altid. Gennem de seneste 50 år har der kun været 3 head winemakers tilknyttet og senest, i 2015, ankom Gonzalo Iturriaga, som har finpudset sine forgængeres arbejde og har tæmmet vinene en smule.

Produktionen hos Vega Sicilia er helt traditionel og naturlig. Hos Vega Sicilia interesserer man sig ikke for kvantitet, men kun for kvalitet og karakter. Nogle år er det således ikke muligt at producere vinene “Unico” eller “Valbuena”. Vinene frigives ikke til salg i kronologisk rækkefølge (efter årgang), men årgangene følges og vurderes individuelt og frigives først, når Vega Sicilias winemaker mener, at de er klar til salg.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Bodegas Vega Sicilia i sortimentet: