Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Bodegas Oremus

Tokaji, Ungarn

Se sortiment og vinbeskrivelser

De udenlandske investorere

Ligesom det gør sig gældende med så mange andre af verdens vinområder, undergår Tokaj også en lang række kvalitative opdateringer. Det skyldes ikke mindst en række udenlandske investorer, der har sat sig som mål at få det ellers ikke så synlige vinområde, tilbage på sporet. Blandt disse investorer er den engelske vinjournalist Hugh Johnson, der sammen med blandt andre danskeren Peter Vinding-Diers driver The Royal Tokaj Wine Company. Ludovico Antinori fra Ornellaia har også købt land her, men det mest bemærkelsesværdige indtog gjorde Pablo Alvarez (fra Vega Sicilia) i 1993, da han startede sit Tokajeventyr.

 

Vega Sicilia køber Oremus

Alle, der har stiftet bekendtskab med Vega Sicilias ejer ved, at når man indlader sig på et nyt projekt så gør man det 100%. Det indebærer naturligvis, at alle sejl sættes til. På kun godt et årti er det lykkedes for denne nye Bodega at placere sig blandt de bedste producenter i området. Successen skyldes moderne installationer i vineriet samt en ellers meget traditionel tilgang til produktionen. Faktisk mener man, at fremstillingsmetoden stort set ikke har ændret sig siden begyndelsen i 1600-tallet. 

Tokaj-området ligger i det nord-østlige Ungarn. Vinmarken Mandolás ligger i hjertet af området og det er blandt andet herfra Oremus henter en del af høsten. Druerne i området er stadig de traditionelle, Furmint og Hárslevelü.

 

De søde vine

Den traditionelle vin Tokaj Aszú er en meget sød vin, der fremstilles af druer angrebet af ædelt råd. Det solrige efterår, der afløses af nætter med nattefrost i oktober, er afgørende for kvaliteten. Juicen i druerne bliver meget koncentreret og den specielle smag og aroma fremkommer. Druer, der er angrebet af den ædle råddenskab (Aszú), håndplukkes ned i små træbeholdere, der kan rumme 25 kg. Druer. Disse beholdere kaldes Puttonyos. Druerne ligger i beholderen 6-8 dage, imens en lille mængde saft siver ud. Dette er ”Essencia”, en most så koncentreret og sød at det kan tage år før gæringen starter (på grund af det høje sukkerindhold). Jo flere fade med den søde vin (Puttonyos), der tilsættes et vinfad, jo sødere bliver vinen. Man tilsætter som regel fra 3-6 Pottonyos.

Vinen lagres, som der er tradition for i området, på nye egetræsfade. Fadenes stave kommer fra skovene i de omkringliggende Zemplén-bjerge, som gennem generationer har lagt træ til Tokaji-vinenes træfade. Vinen lagrer med bundfaldet i ca. en måned med løbende omrøringer (battonage), hvorved frugten i mosten koncentreres.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Bodegas Oremus i sortimentet: