Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Bodegas Callejo

Ribera del Duero, Spanien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Familietraditionen

Félix Callejo blev født i 1943 i Sotillo de la Ribera. Han kommer fra en familie med lange traditioner for at arbejde i vinenes verden. Både hans bedstefar, Faustino og hans far, Félix, ejede både egne marker, men arbejdede også som ”vinagenter”, hvor de fandt købere til vin fra andre lokale producenter i Sotillo.

Som 16-årig overtog Félix driften af familiefirmaet efter hans far døde. Félix drømte om at lave sin egen vin en dag og da han mødte sin fremtidige kone Pilar med drømmen til virkelighed. De to rejste verden rundt sammen for at introducere denne vin og i 1989 modtog vinhuset de første priser. Vinkritikerne kan stadig ikke få armene ned over de flotte vine, som Bodegas Callejo producerer og i 2021 blev José Félix og Noelia Callejo udkåret til "Winemakers of the Year" i Ribera del Douro af Tim Atkin.

I dag drives Bodegas Callejo videre af 4 ud af 5 af Félix og Pilars børn, Beatriz (National Manager), Christina (Export Manager), Noelia (Winemaker) og José Félix (Winemaker), der har erfaringer fra bl.a. Paul Hobbs og Petrus.

Vinmarkerne

Bodegas Callejo ligger i Sotillo de la Ribera i den nordlige del af Ribera del Duero med sine vinmarker mellem 850 og 930 meter over havet. Højden betyder at vinmarkerne ikke ligger under for de sydende temperaturer nede i dalen og oplever kun temperatursvingninger mellem dag og nat på 15 grader. Jordbunden svinger mellem en kalkholdig jordbund højest oppe og en mere sandet jordbund.  De ejer 55 hektar som er fordelt på 25 plots.

Økologi

Tilbage i år 2000 påbegyndte Bodegas Callejo den økologiske transformation af vinmarkerne.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Bodegas Callejo i sortimentet: