Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

André Clouet

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Grand Cru

Champagne er ikke bare Champagne. En lille eksklusiv række af Champagnes kommuner er blevet tildelt Grand Cru status. De fleste af de større Champagnehuse køber druer fra forskellige kommuner og kan derfor ikke gøre brug af denne klassificering ved eventuelle blandinger. Der findes dog en række mindre Champagneproducenter, der udelukkende gør brug af druer fra egen kommune / egne marker. En af disse vinbønder er Andrè Clouet.

Beliggenhed

Det lille familiedrevne foretagende ligger i den måske mest eksklusive af Champagnes Grand Cru kommuner, Bouzy. Familiens marker ligger lige ved siden af Bollingers 2 berømte monopolmarker, som danner grundlag for Bollinger Vieilles Vignes Francaises. André Clouet drives i dag af den unge Jean-François. Vinene fra hans sikre hånd er enormt rige og generøse med en bred frugtfylde og storladen Pinot Noir smag. Flere af Clouets champagner er produceret udelukkende på Pinot Noir, da netop Bouzy er kendt for at have de ideelle vækstbetingelser for denne ellers så vanskelige drue.

Champagnerne

Clouets champagner får den fulde luksuriøse behandling i kælderen. Alt laves i hånden, som man har gjort på gården i århundreder, siden det blev grundlagt tilbage i 1741. Når det kommer til “remuage” (drejningen af flaskerne i deres “pupitres” (flaskeholdere)), så udføres dette manuelt af yderst kompetente hænder, der stort set ikke har foretaget sig andet hele livet. Denne ældgamle behandling af flasker er i øvrigt desværre ved at uddø i Champagne. I de fleste store vinhuse er det stolte håndværk afløst af moderne teknik – men altså ikke hos Andrè Clouet.

Vinenes kvalitet er himmelråbende høj. Champagnerne er meget sprælske og kødfulde i stilen. Jean-Francois Clouet ønsker ikke en høj dosage (en slags likør der ved tilsætning bestemmer sødmen), da han mener, at det ”søde” kvæler friskheden og dermed hele ideen om Champagne.

Den kendte ”Champagne-journalist” Richard Julin skiver i sit mesterværk ”The labels look old-fashioned – either you love them or hate them. The wines, on the other hand, are hard to dislike”.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra André Clouet i sortimentet: