Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Alta Vista

Mendoza, Salta , Argentina

Se sortiment og vinbeskrivelser

Fra Bordeaux til Mendoza

Ideen til det argentinske eventyr Alta Vista opstod hos franskmanden og Bordeaux vinmageren Jean-Michel Arcute. Jean-Michels CV kan næppe blive flottere, 2 gange kåret til ”Winemaker of the year” af selveste Robert Parker, ansvarlig vinmager på Château Clinet fra Pomerol samt andre Bordeauxvine i den bedre ende.

Jean-Michel vendte i 1997 sine kreative energier og engagement mod Argentina i bestræbelsen på at skabe Argentinas bedste vine. Han valgte den bedste beliggenhed ved Lujan de Cuyo, Mendoza og restaurerede en vidunderlig ældre bodega som firmaets hovedsæde. Med på ideen om det argentinske projekt var d’Aulan familien fra Saint Emilion, der allerede havde høstet erfaringer med argentinsk vinbrug. Tidligere ejede d’Aulan champagnehuset Piper Heidseick, med hvem de var involveret i et joint-venture projekt om produktion af argentinsk mousserende vin.

Argentinas første single vineyards

Guidet af den franske arv og ønologernes ekspertise var Alta Vista det første vinhus i Argentina, der opdelte og producerede Single Vineyards.

Alta Vista har pr. januar 2021, 116 hektar vinmarker fordelt på 4 vinmarker, der er +85 år gamle. Alle deres marker ligger minimum 1000 meter over havet. Vinstokkene har god plad i marken; - der er kun plantet 5.500 stokke pr. hektar.

Et interessant klima

Ved foden af Andesbjergene i vinområdet Mendoza ligger Alta Vistas vinmarker i ”subområderne” Agrelo og Las Compuertas. Det totale markareal er for tiden 60 hektarer, og de primære beplantninger er gamle Malbec-vinstokke samt Cabernet Sauvignon.

Mendoza, der er kendt som sollandet og landet med de bedste vine, er samtidig ansvarlig for 75% af landets vinproduktion. Området ligger mellem 500m – 1400m over havets overflade. Lujan de Cuyo regnes for Mendozas bedste vinområde og er placeret centralt i området. Klimaet i Mendoza er under stor indflydelse fra Andesbjergene. Bjergenes højde forhindrer de fugtige Stillehavsstorme i at udløse regn over Mendoza og forvandles derfor til tørre og varme vinde, lokalt kaldet for Zondaen. Det meste af den nedbør, der falder i Mendoza, falder om vinteren, men meget belejligt er vandet dog lige ved hånden, da Mendozaflodens delta løber mellem vinmarkerne.

Høsten

Høsten foregår på disse breddegrader i perioden mellem medio marts og primo april. Alle druer høstes manuelt og bringes til vineriet i små kasser for at forhindre skindbrækage. Vel ankommet til bodegaen sorteres alle druer, og kun hele og helt sunde druer vinificeres. Moderne vinfremstillingsfaciliteter har holdt sit indtog hos Alta Vista, og gæringen foregår derfor i temperatur kontrollerede rustfri ståltanke.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Alta Vista i sortimentet: