Billaud-Simon
Grundlagt i 1815 har Domaine Billaud-Simon gennem to århundreder opbygget et ry som en af Chablis’ mest markante producenter. I 2014 blev huset overtaget af Domaine Faiveley, som dermed tilføjede 17 ha af nogle af områdets fineste parceller til porteføljen, fordelt på fire Grand Cru’er – Les Clos, Les Preuses, Vaudésir og Les Blanchots – samt fire 1. Cru-marker, bl.a. Montée de Tonnerre og Fourchaume. De kalkrige jorde med fossile østersskaller giver vinene deres karakteristiske ranke, mineralske stil.
Den 18. juli 2025 opnåede Billaud-Simon officiel Agriculture Biologique-certificering efter en treårig konvertering, påbegyndt i 2022. Overgangen til økologisk drift afspejler husets langsigtede ambition om at beskytte biodiversiteten, bevare jordens sundhed og fremhæve det unikke Kimmeridgian-terroir. Certificeringen indebærer fravær af syntetiske kemikalier, brug af naturlige hjælpemidler som kobber og svovl, samt årlige kontrolbesøg.
Domaine Faiveley
Domaine Faiveley blev grundlagt i 1825 og ledes i dag af 7. generation, Erwan Faiveley. Familien har altid haft fokus på at erhverve de bedste parceller i Bourgogne og er i dag regionens største vinmarksejer. Ud over fællesmarker råder huset over flere monopole-vinmarker, hvor de er eneproducent – bl.a. Mercurey 1. Cru Clos des Myglands, Corton Clos des Cortons og Nuits-Saint-Georges 1. Cru Clos de la Maréchale. Overtagelsen af Billaud-Simon er en del af familiens mål om at bevare og videreudvikle nogle af Bourgognes mest ikoniske terroirs.
Placering
Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.
Sortiment og vinbeskrivelser
Vi har for tiden følgende vine fra Billaud-Simon i sortimentet: