LEVERANDØR I FOKUS

Weingut Nigl
Kremstal, Østrig
Weingut NiglWeingut NiglWeingut Nigl
Leverandørinformation

Kremstal er ca. 2.400 ha vinmarker klemt inde mellem Wachau og Wagram langs Donau floden. Området er inddelt i 3 zoner; først området langs Kremsfloden, hvor jordbunden er klippeholdig, til den dybe loessholdige jord i den østlige del af Krems og sidst den sydlige del af Donau flodbreden. Typisk finder man de mineralske og sprøde vine fra byerne Stein og Krems i vest, mens Rohrendorf og Gedersdorf mod øst på den løssholdige jordbund producere mere opulente vine. Kremstal blev først anerkendt DAC i 2007 og repræsentere oftes af krydrede Grüner Veltliner og mineralske Riesling vine.

Nigl (udtales "eagle") blev dannet i 60'erne af Martin Nigls far der ville forsøde livet ved at også dyrke vin. Druerne blev solgt til et lokalt kooperativ, men fra 1985 blev vinen vinificeret på egen ejendom og familienavnet kom på etiketten. I 1990 dedikerede familien sig 100% til vindyrkning og i 1994 overtog de Starhemberg winery sammen med den historiske 1200-tals bygning, der i dag bruges som hotel, der også drives af familien. Den smalle dal nær Krems floden mellem byerne Senftenberg og Krems er en af de køligere områder i Østrig og Martin Nigl har altid været meget bevidst om, at det kun kan betale sig at dyrke kvalitet frem fra kvantitet på de stejle skråninger. Man restaurede og opdyrkede vinmarker, der længe havde være forladt pga. den svære beliggenhed og 80'ernes krise, og har løbende udvidet med bl.a flere unikke Erste Lage vinmarker, som Pellingen og Hochäcker. Weingut Nigl er medlem af Österreichische Traditionsweingüter, som er til for at sikre kvalitet og sammenhæng.


Vi har for tiden følgende vine fra Weingut Nigl i sortiment:

Hvide:
· Gelber Muskateller   
· Grüner Veltliner Alte Reben   
· Grüner Veltliner Gärtling   
 
Dessertvin:
· Grüner Veltliner Eiswein   
· Grüner Veltliner Trockenbeerenauslese   
· Riesling Auslese   
 

 
Freemark Abbey Winery
Freemark Abbey Winery
I 1976 blev Freemark Abbey som eneste amerikanse vinhus repræsenteret med 2 vine ud af 12 ved Steven Spurriers legendariske “Paris Wine Tasting”. Frankrig led et svigende nederlag - Californien vandt alle kategorier og satte for alvor Napa Valley på det v...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.