LEVERANDØR I FOKUS

Vriesenhof
Stellenbosch, Sydafrika
Vriesenhof
Leverandørinformation

Det er det frodige område omkring Cape-provinsen, der huser de bedste af Sydafrikas vinhuse. Her i de forholdsvis kølige og fugtige Paarl og Stellenbosch-områder har det vist sig muligt at producere det afrikanske kontinents suverænt bedste vine. Specielt efter ophævelsen af apartheid i 80’erne, hvor der for alvor kom gang i eksporten igen, er de sydafrikanske vine begyndt at indtage fornemme pladser på alverdens vinkort, og Sydafrika er i dag verdens 10. største vinland.

Stellenbosch-provinsen ligger lige i smørhullet med Constantia-halvøen som den vestlige nabo, og Paarl-regionen som den nordlige. Klimaet i området minder om de nordlige Middelhavslandes, med høj luftfugtighed, hvilket her betyder, at der årligt falder ca. 790 mm nedbør. Det er så afgjort i Stellenbosch, at man finder landets bedste vingårde. En lille del i det smukke Stellenbosch, nyder det meget sigende navn, Paradyskloof (paradisdalen). Her huserer Jan Boland Coetzee på ejendommen Vriesenhof.

En af de dygtigste vinmagere i Stellenbosch er nationalhelten Jan Boland Coetzee. Nationalhelt, fordi han engang var landets bedste rugbyspiller og i øvrigt har trænet det sydafrikanske landshold. I dag høster han dog primært roser for sine fantastiske og meget moderne sydafrikanske vine. Jan Boland er ikke en mand, man sådan lige glemmer, og at han i sin tid var rugbyspiller kan næsten aflæses af hans kompakte statur. Et stort hjerte sidder der dog også på Jan Boland, og i dag vier han en del tid til at genoprette de indfødte afrikaneres ret til at dyrke vin i ”deres” land.

Jan Boland var en af de første pionerer i Stellenbosch. Han var tidligere ansat som vinmager på det legendariske Kanonkop, men ønskede i 1980 at få foden under eget bord. Det resulterede i købet af den gamle farm Vriesenhof. Sideløbende med sin uddannelse på det lokale universitet arbejdede han blandt andet hos Bourgogneproducenten Joseph Drouhin.

I dag har det lange seje træk med at placere Vriesenhofvinene blandt landets bedste medført, at ejendommen nu er gennemrenoveret med alle tænkelige moderne vinifikationsinstallationer. På marker er plantet en vifte af de klassiske franske druer, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir og Chardonnay.

Vinene fra Jan Bolands hånd minder stilmæssigt ikke ret meget om naboernes. Han tilhørere den moderne ”skole”, og vinene ligger derfor tæt op af de franske forbilleder fra Bordeaux og Bourgogne. Boland producerer en række vinserier fra egne vinmarker. Gennem årene har det vist sig, at hans store erfaringsgrundlag og engagement for de lokale vine er uvurderlig for hele området. Jan Boland bliver ofte spurgt til råds og hentet ind som konsulterende ønolog til de omkringliggende ejendomme.


Vi har for tiden følgende vine fra Vriesenhof i sortiment:

Røde:
· Enthopio  Hent beskrivelse 
· Kallista  Hent beskrivelse 
· Pinot Noir  Hent beskrivelse 
 
Dessertvin:
· Muscat d’Alexandria  Hent beskrivelse 
 

 
Domaine Leflaive
Domaine Leflaive
Bourgogne er et rigt distrikt, der strækker sig fra Dijon i nord til Lyon i syd, fra Loirefloden i vest til Jurabjergene i øst. Vinmæssigt er Bourgogne delt op i 5 hovedområder: Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise, Mâcon og Beaujolais. Côte d'Or er igen ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.