LEVERANDØR I FOKUS

Gianni Voerzio
Barolo, Piemonte, Italien
Gianni Voerzio
Leverandørinformation

Det har længe været kendt, at man i Piemonte laver nogle af Italiens bedste vine. Specielt er Langhe-zonen værd at lægge mærke til, og navnene Barolo og Barberesco behøver vel ingen nærmere præsentation. I dette område, og beliggende på de mest optimale parceller i forhold til soloptimereing og jordbundsforhold ved landsbyen La Morra, ligger Gianni Voerzios marker.

Indtil 1986 eksisterede der kun en vinproducent ved navn Voerzio, men i 1987 besluttede de to brødre, Gianni og Roberto sig for at gå hver til sit for at lave deres egne vine. Det blev til to meget små producenter målt på volume, men to giganter i kvalitet.

Fornyer efter tradition
Gianni Voerzio er blandt fornyerne i Langhe og benytter derfor en stor procentdel nye fade til lagringen af sine vine. Det er dog langtfra internationalt-orienterede vine, man finder hos Gianni Voerzio, men derimod vine med et meget autentisk og lokalt præg, der afspejler Piemonte, når det er allerbedst. Der er løbende blevet investeret i husets vinifikations- og lagringsfasciliteter, og alt fremstår i dag super-moderne.

Gianni Voerzios stolthed er en lille sydvestvendt parcel af den måske bedste mark i Barolo - La Serra. Dette er en vin der altid henrykker i smagninger. La Serra rangerer ofte blandt de absolut bedste Baroloer, og har blandt andet fået de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso.

Firmaets produktion tæller en række af Piemontes forskellige varietalvine. Foruden Barolo produceres blandt andet også Nebbiolo Langhe, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, Roero Arneis samt Moscato d'Asti.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Gianni Voerzio.

 

Vi har for tiden følgende vine fra Gianni Voerzio i sortiment:

Røde:
· Barbera d’Alba ”Ciabot della Luna”  Hent beskrivelse 
· Barolo La Serra  Hent beskrivelse 
· Dolcetto d’Alba “Rochettevino”  Hent beskrivelse 
· Langhe Nebbiolo ”Ciabot della Luna”  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Roero Arneis ”Bricco Cappellina”  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 11. april 2013
Luigi Righetti
Luigi Righetti
Når man taler om Venetoregionen er Gardasøen, operaen i Verona og Venedig nok de mest umiddelbare tanker hos de fleste. Vinmæssigt set har det nordøstlige hjørne i Italien dog også meget at byde på. Soave, Valpolicella, Amarone og Recioto er blandt landet...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.