LEVERANDØR I FOKUS

La Vinya del Vuit
Priorat, Spanien
La Vinya del Vuit
Leverandørinformation

Historien om den nye kultvin La Vinya del Vuit fra Priorato, minder i høj grad om den udvikling hele området har været igennem. Vinprojektet blev startet for ca. 3 år siden af 8 unge vinproducenter i området. Nu er disse 8 unge venner ikke hvem som helst. Det drejer sig blandt andet om Rene Barbiers søn, Rene Barbier Junior og José Lluis Perez’ datter Sarah Perez. Rene Barbier og José Lluis Perez var blandt de oprindelige tilflyttere til området, og dem man i dag kan takke for, at vi i det hele taget gider beskæftige os med Priorato. Dette område regnes nu for et af verdens bedste vinområder. Begge vinproducenter er blevet udødeliggjort gennem vinene Clos Mogador og Clos Martinet.

Nu melder anden generationen sig så på denne vinscene, og der hviler en tung arv på deres unge skuldre. Rene Barbier junior har naturligvis hjulpet sin fader med vinene fra Clos Mogador og Clos Erasmus samt en række andre Prioratvine. Sarah Perez har derimod stået på egne ben de sidste ca. 5 år. Hun har mere eller mindre helt overtaget styringen på familieejendommen Clos Martinet. Hun laver også vinene Vall Llach og Cims de Porrera (begge Priorat) samt et utal af andre catalonske vine. I dag regnes den unge (og i øvrigt også yndige) Sarah blandt Spaniens bedste ønologer.

Den første årgang, 2001 er nok den bedste årgang området nogensinde har oplevet, hænderne er de mest kyndig, man kan tænke sig, og druerne er nøje udvalgt fra de bedste parceller omkring Gratallops. Kan det blive større fra Priorat…? Nej det mener vi faktisk ikke det kan. Vinen er i helt suveræn og pompøs Prioratstil.

Man kan dårligt kalde Priorats jorde for marker. Der er nærmere tale om terrasser på bjergsider, anlagt af de frygtløse pionerer med tonsvis af dynamit. Jordbunden er i dag dækket af ca. 50 cm lag af skiferflager, der giver den mørke næringsfattige stenfulde jord perfekte dræningsforhold. Vandet trænger nemt igennem til et lavere niveau på 15-20 meter, hvor vandet samles for senere at blive hentet op af de stærkeste vinstokke. Skiferstene er ligeledes perfekte solfangere og holder på varmen til de kølige nætter, hvilket giver særdeles gunstige modningsforhold.

Vejrforholdene er ekstreme i Priorat. Om sommeren kan dagtemperaturen let overstige 40 grader, hvorefter den om natten falder til omkring 10 grader. Nedbøren er særdeles sparsomt med en årlig nedbørsmængde på bare 500 mm, ofte dog kun 300 mm. For at vinplanter skal kunne overleve disse ekstreme forhold, må de have en perfekt sundhedstilstand. Kun de stærkeste overlever, men dette garanterer samtidig kun sunde og meget koncentrerede druer. Det gennemsnitlige høstudbytte er på bare 10 hl/ha, hvilket nok ikke ses ret meget lavere noget andet sted i verden. På Clos Mogador er udbyttet endnu lavere, og hver vinstok giver kun ½ kg. druer. Vinene er generelt alkoholrige, intense og mørke frugtbomber.


Vi har for tiden følgende vine fra La Vinya del Vuit i sortiment:

Røde:
· La Vinya del Vuit  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 11. april 2013
Jean-Marc Boillot
Jean-Marc Boillot
Der er langt imellem de vinproducenter, der fremstiller lige så gode rødvine som hvidvine, men Jean-Marc Boillot er en af disse sjældenheder. I kældrene under den smukke ejendom ”La Pommardière” ved indgangen til Pommard skaber han en vifte af ikke færre ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.