LEVERANDØR I FOKUS

F. E. Trimbach
Alsace, Frankrig
F. E. TrimbachF. E. TrimbachF. E. Trimbach
Leverandørinformation

Distriktet Alsace ligger langs Rhinen i det nordlige Frankrig, tæt på Tyskland og nord for Schweiz. Det strækker sig langs Vogeserbjergene i syd ved Mulhouse til Strasbourg i nord. Der produceres næsten udelukkende hvide vine i Alsace, som betegnes som et af de smukkeste vindistrikter i verden med sine små maleriske vinbyer og overdådige natur, gastronomi og kultur.

Trimbach: Passion for vin
Jean Trimbach begyndte at producere vin i Alsace i 1626. Firmaets populære rygte er blevet bevaret fra far til søn takket være et blændende vindistrikt og den gode kvalitet på vinene. Siden 1898, som var året, hvor Frédéric Emile Trimbach præsenterede sine vine på den internationale vinmesse i Bruxelles og fik højeste udmærkelse, er navnet Trimbach slået fast og er blevet kendt på internationalt plan som et af de bedste navne i Alsace. Vinhuset ligger i Ribeauvillé, en 800 år gammel landsby, og har udviklet sig med respekt for de gamle traditioner igennem 12 generationer. Det er nu i hænderne på Hubert og Bernard Trimbach og Bernards sønner Pierre og Jean Trimbach. Familien Trimbach overvåger personligt enhver handling, der sker under plantning af vinstokke, høst, presning og tapning. Deres kompetence og deres professionelle samvittighed respekteres af alle. Når man rundt omkring i verden nævner Alsace, er det ofte Trimbach vinene man tænker på.

Sydvendte jordlodder
Trimbachs jordlodder er hovedsageligt beliggende i landsbyerne Ribeauvillé og Hunawihr. Alle 27 ha er syd – sydøst vendte, og jordbundsforholdene er perfekte: jorden er meget ler- og kalkholdig og indeholder nogle steder også et lag af mergel. Vinstokkenes gennemsnitsalder på 25-30 år er også medvirkende til altid at sikre den højeste druekvalitet. Ikke alle druer i Trimbachs vine kommer fra egne marker. Vinhuset arbejder tæt sammen med nogle mindre vinbønder, hvorfra der opkøbes druer fra ca. 120 ha.

Tørre vine
Alle Alsace-druerne dyrkes hos Trimbach: Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Muscat, Pinot Noir, Pinot Blanc og Sylvaner, og Trimbach lader principielt sine vine gære fuldstændigt færdigt, og producerer dermed meget tørre vine, som fortrinsvis bør ledsage et godt måltid. Trimbach fremstiller også en prestige Riesling ved navn Cuvée Frédéric Emile og endvidere en Gewurztraminer i prestigeudgave ved navn Cuvée Seigneurs de Ribeaupierre. Særligt nævneværdig er også Trimbachs Pinot Gris Réserve Personnelle.

Vendanges Tardives og Séléction des Grains Nobles
Druerne hertil indhøstes sent, og kun i specielle år har disse overmodne druer nået den ædle forrådnelse. Vinen bevarer modsat de almindelige vine det naturlige indhold af restsukker, hvilket giver dem en stor fylde, samt en eftersmag ud over det sædvanlige. Disse kvalitetsvine bør nydes alene, men kan også drikkes som aperitif, til gåselever, til et vellavet måltid eller til desserter. Sélection des Grains Nobles er endnu mere sjælden, da høsten kun sker under perfekte klimatiske forhold. Druerne høstes én for én, når de har opnået den ædle råddenskab.

Clos Sainte-Hune
Clos Sainte-Hune – et helt exceptionelt stykke jord på bare 1,2 ha beliggende i Hunawihr ejes af Trimbach. Det er beplantet med Riesling, og der produceres kun ca. 7.000 flasker årligt. Vinen er naturligvis meget sjælden og anses for at være den bedste Riesling i Alsace.

Traditionelle og verdenskendte vine
Trimbachs vine er velrenommerede verden over for deres forskelligartede finhed, deres tørre karakter og exceptionelle og bemærkelsesværdig syrlighed, der kommer fra frugten, og som giver dem den friskhed, den finesse og den elegance, som kun få vinhuse kan levere. Desuden har vinene en overraskende lang levetid: de kan modne i op til 15, 20 og 25 år på flaske.


Vi har for tiden følgende vine fra F. E. Trimbach i sortiment:

Hvide:
· Cuvée Trimbach  Hent beskrivelse 
· Gewurztraminer  Hent beskrivelse 
· Gewurztraminer, Cuvée des Seigneurs de Ribeaupierre  Hent beskrivelse 
· Gewurztraminer, Réserve  Hent beskrivelse 
· Gewurztraminer, Sélection de Grains Nobles  Hent beskrivelse 
· Gewurztraminer, Vendange Tardive  Hent beskrivelse 
· Muscat Réserve  Hent beskrivelse 
· Pinot Blanc  Hent beskrivelse 
· Pinot Gris Hommage á Jeanne  Hent beskrivelse 
· Pinot Gris, 13. Génération  Hent beskrivelse 
· Pinot Gris, Réserve  Hent beskrivelse 
· Pinot Gris, Réserve Personnelle  Hent beskrivelse 
· Pinot Gris, Réserve Personnelle, Vendange Tardive  Hent beskrivelse 
· Riesling  Hent beskrivelse 
· Riesling Sélection de Vieilles Vignes  Hent beskrivelse 
· Riesling, Clos Ste. Hune  Hent beskrivelse 
· Riesling, Cuvée "M"  Hent beskrivelse 
· Riesling, Cuvée Frédéric Emile  Hent beskrivelse 
· Riesling, Cuvée Frédéric Emile, 375e Anniversaire  Hent beskrivelse 
· Riesling, Cuvée Frédéric Emile, Vendange Tardive  Hent beskrivelse 
· Riesling, Réserve  Hent beskrivelse 
 
Rosé:
· Pinot Noir, Réserve  Hent beskrivelse 
 

 
Vigneti Zabu
Vigneti Zabu
Overalt i Italien gror vinstokke. Alle landets 20 regioner producerer vine, og det har man altid gjort i støvlelandet. Nyt er det dog, at Sicilien er påbegyndt en færd, der uden tvivl vil bringe regionen op blandt landets bedste vinområder. Der eksperimen...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.