LEVERANDØR I FOKUS

Moulin Touchais
Loire, Frankrig
Moulin TouchaisMoulin TouchaisMoulin Touchais
Leverandørinformation

Moulin Touchais, Anjou, Loire
Moulin Tochais er ingen nyhed i Loire! Vin-familien har lavet vin fra de samme parceller (100 % Chenin Blanc) siden 1787 - i dag 8. generation. De store vine udtrykker en minutiøs tilgang i såvel vinmark som vinkælder. Fokusområderne er ultralave hektarudbytter i vinmarkerne, streng selektering af druer samt omhyggeligt vinifikation.

Bagom vinen
Domaine Moulin Touchais ligger i Coteaux du Layon i midten af Loire. I Coteaux du Layon appellationen ligger man bagerst i området, med små bløde bakkedrag. Her er ikke så meget tåge og efterfølgende botrytis som længere fremme i området. Moulin Touchais ejer 150 hektar vinmarker, med 35 hektar i Coteaux du Layon som er beplantet med Chenin Blanc druen. Dette er udgangspunktet og det er her i marken grundlaget lægges til en af verdens mest interessante vine. Fremstillingsmetoden på vinen er helt simpel og samme opskrift følges stort set hver eneste årgang. Druerne passes og beskæres optimalt i markerne og der høstes i hånden. Markerne høstes af 3 – 5 omgange, for at få druer i hus med forskellig karakter. Første høst foregår relativt tidligt, for at sikre syre nok til den endelige vin. Efterfølgende høstes der når der er nok modne druer på stokkene. I nogle årgange udvikles der botrytis i marken, men absolut ikke i alle år. Dette giver meget stor årgangsvariation i den endelige vin. Vinen presses med det samme og gæringen foretages med temperaturkontrol frem til januar måned. Vinen stabiliserer sig helt naturligt i de store epoxy tanke og bliver hverken klaret eller filtreret. Aftapning sker i april året efter høsten. Sødmeniveauet i den endelige vin ligger omkring 80 – 90 gram sukker per liter. Ingen fade, ingen hokuspokus, ingen stor batonage, ingenting til at maskere den helt rene naturlige frugt fra det hårde arbejde i marken.

Moulin Touchais har imponeret mange vinnørder gennem tiden med deres ædelsøde, vellagrede, gamle årgange af Côteaux du Layon. Hos Moulin Touchais sælges vinen først efter minimum 10 år i kælderen.

Bouqueten er eksotisk, med referencer til bi-voks, æbler, modne abrikoser og akasiehonning. Smagen byder på perfekt balance og elegant harmonisk frugtsyre. Serveres ved 9-11 grader til valnødder med salt, foie gras, stærke oste, kammuslinger eller hummer m.m

 

Vi har for tiden følgende vine fra Moulin Touchais i sortiment:


 
Senest opdateret: 16. januar 2016
Vigneti Zabu
Vigneti Zabu
Overalt i Italien gror vinstokke. Alle landets 20 regioner producerer vine, og det har man altid gjort i støvlelandet. Nyt er det dog, at Sicilien er påbegyndt en færd, der uden tvivl vil bringe regionen op blandt landets bedste vinområder. Der eksperimen...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.