LEVERANDØR I FOKUS

Moulin Touchais
Loire, Frankrig
Moulin TouchaisMoulin TouchaisMoulin Touchais
Leverandørinformation

Moulin Touchais, Anjou, Loire
Moulin Tochais er ingen nyhed i Loire! Vin-familien har lavet vin fra de samme parceller (100 % Chenin Blanc) siden 1787 - i dag 8. generation. De store vine udtrykker en minutiøs tilgang i såvel vinmark som vinkælder. Fokusområderne er ultralave hektarudbytter i vinmarkerne, streng selektering af druer samt omhyggeligt vinifikation.

Bagom vinen
Domaine Moulin Touchais ligger i Coteaux du Layon i midten af Loire. I Coteaux du Layon appellationen ligger man bagerst i området, med små bløde bakkedrag. Her er ikke så meget tåge og efterfølgende botrytis som længere fremme i området. Moulin Touchais ejer 150 hektar vinmarker, med 35 hektar i Coteaux du Layon som er beplantet med Chenin Blanc druen. Dette er udgangspunktet og det er her i marken grundlaget lægges til en af verdens mest interessante vine. Fremstillingsmetoden på vinen er helt simpel og samme opskrift følges stort set hver eneste årgang. Druerne passes og beskæres optimalt i markerne og der høstes i hånden. Markerne høstes af 3 – 5 omgange, for at få druer i hus med forskellig karakter. Første høst foregår relativt tidligt, for at sikre syre nok til den endelige vin. Efterfølgende høstes der når der er nok modne druer på stokkene. I nogle årgange udvikles der botrytis i marken, men absolut ikke i alle år. Dette giver meget stor årgangsvariation i den endelige vin. Vinen presses med det samme og gæringen foretages med temperaturkontrol frem til januar måned. Vinen stabiliserer sig helt naturligt i de store epoxy tanke og bliver hverken klaret eller filtreret. Aftapning sker i april året efter høsten. Sødmeniveauet i den endelige vin ligger omkring 80 – 90 gram sukker per liter. Ingen fade, ingen hokuspokus, ingen stor batonage, ingenting til at maskere den helt rene naturlige frugt fra det hårde arbejde i marken.

Moulin Touchais har imponeret mange vinnørder gennem tiden med deres ædelsøde, vellagrede, gamle årgange af Côteaux du Layon. Hos Moulin Touchais sælges vinen først efter minimum 10 år i kælderen.

Bouqueten er eksotisk, med referencer til bi-voks, æbler, modne abrikoser og akasiehonning. Smagen byder på perfekt balance og elegant harmonisk frugtsyre. Serveres ved 9-11 grader til valnødder med salt, foie gras, stærke oste, kammuslinger eller hummer m.m

 

Vi har for tiden følgende vine fra Moulin Touchais i sortiment:


 
Senest opdateret: 16. januar 2016
Sebastiani Vineyards & Winery
Sebastiani Vineyards & Winery
Familien Sebastiani har dyrket druer og produceret vin i Sonoma, CA i mere end et århundrede. De er sammen med tre andre familier de sidste tilbageværende vinproducenter i Sonoma fra dengang civilisation endnu var et fremmedord i Amerika. Det vakte derfor...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.