LEVERANDØR I FOKUS

Tablas Creek
Paso Robles, Californien, USA
Tablas CreekTablas CreekTablas Creek
Leverandørinformation

Tablas Creek er beliggende i det smukke område ved floden Salinas syd for byen Templeton. Området hedder Paso Robles, beliggende mellem San Francisco og Los Angeles, og er en del af Central Coast, hvor varme dage og kolde nætter i kontrast - og sammen med havluften - skaber de perfekte rammer for vine, der er intense og meget velafbalancerede.

Efter snart et kvart århundrede er brødrene Perrins drøm om Châteauneuf-du-California ved at gå i opfyldelse. Det hele startede i 1979 da Jean-Pierre og François Perrin fra Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape luftede ideen for deres amerikanske distributør Robert Haas om at prøve lykken med californisk vinproduktion. Der skulle dog gå ti år, inden det lykkedes det nye trekløver Haas-Perrin at finde det rette sted at starte vinproduktion. Målet var at finde et mikroklima, der mindede om den sydlige Rhônedals. I 1989 fandt de i Central Coast i det dramatiske og klipperige landskab vest for Paso Robles et stykke land, der til fulde tilfredsstillede deres høje krav til jordbund og klima. Ejendommen blev opkaldt efter den lille kilde, der gennemløber området - Tablas Creek.

Inden den egentlige produktion kunne begynde, lå et stort bureaukratisk fodarbejde med at få godkendt de enkelte vinstokke. Perrin ønskede selv at styre produktionen 100%, og det indebar, at vinstokkene skulle komme fra Château de Beaucastel i Rhônedalen. De amerikanske landbrugsmyndigheder så imidlertid store faremomenter ved sådanne beplantninger, og vinstokkene var derfor sat i karantæne, indtil de kunne erklæres for virusfrie. Det er således nu 100% sunde og perfekte stokke, der produceres vin fra.

Stort set alt arbejdet i marken udføres manuelt, ligesom der kun anvendes naturlige ukrudtsbekæmpelsesmidler. Perrin brødrenes ekstreme krav til kvalitet og respekt for naturen har de bibeholdt i deres amerikanske vinproduktion. Gæringen foregår udelukkende ved hjælp af naturlige gærtyper. For at opnå den højest mulige aroma og vinøsitet beskæres vinstokkene kraftigt, hvorved al kraften koncentreres i få drueklaser.

Vinene fra Tablas Creek er nok de bedste vine i "Rhône-stilen", der produceres udenfor Frankrig. Og vi har endnu kun set begyndelsen.


Vi har for tiden følgende vine fra Tablas Creek i sortiment:

Røde:
· Côtes de Tablas, Rouge  Hent beskrivelse 
· Esprit de Beaucastel, Rouge  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Côtes de Tablas Blanc  Hent beskrivelse 
· Esprit de Beaucastel, Blanc  Hent beskrivelse 
 

 
Domaine Brusset
Domaine Brusset
Rhône distriktet ligger i det centrale og sydlige Frankrig. Det begynder i nord ved Lyon og snor sig ned gennem landet for at munde ud i et stort område omkring Marseille. Rhône i nord producerer nogle af landets kraftigste rødvine bl.a. Hermitage-vinene....
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.