LEVERANDØR I FOKUS

Bodegas Sierra Cantabria
Rioja, Spanien
Bodegas Sierra Cantabria
Leverandørinformation

Rioja distriktet ligger i Nordspanien næsten midt inde i landet. Området er højt beliggende, og markerne ligger gennemsnitligt 500 m over havet. Rioja kan groft deles i tre hoveddistrikter: Rioja Alta mod vest, Alovesa i nord og Rioja Baja i syd. Vinene fra de tre områder er forskellige, men mange Rioja'er er blandet af vine fra alle tre områder. Hovedbyen i Rioja er Logroño.

Sierra Cantabria
Siden 1870 har Eguren familien lavet vin. Erfaringerne er således gået fra generation til generation, og huset laver nogle af de bedste vine i Rioja. Sierra Cantabria ligger ved foden af bjerget Sierra de Cantabria (deraf navnet) i landsbyen San Vicente de la Sonsierra, som er en lille by med lange traditioner inden for fremstilling af fine og gode vine.

Organisk dyrkning
Markerne, som er ler- og kalkholdig, er plantet med en tæthed på 3.000 - 4.500 vinstokke pr. ha. 95 ha af de i alt 100 ha er plantet med "røde" druer (98% Tempranillo, 2% Garnache), og 5 ha er plantet med "hvide" druer (50% Viura-Macabeo, 50% Malvasia). Markerne dyrkes udelukkende med organisk gødning.

Bæredygtigt vinbrug
Sierra Cantabria gør meget ud af udvælgelsen af druerne - og kun de bedste indgår i den magiske forvandling til vin. Desuden dyrkes markerne efter økologiske principper, hvilket opretholder den naturlige balance i økosystemet og vidner om et bæredygtigt vinbrug og ikke mindst en ansvarsfuld og bæredygtig holdning. Kvalitet betyder alt for Sierra Cantabria, hvilket deres vine selvfølgelig er det bedste eksempel på.

Sierra Cantabria er bl.a. kendt for følgende vine:

Sierra Cantabria Crianza
Denne vin er lavet 100% på Tempranillo druer og er modnet 1 år i tanke, 14 måneder på egetræsfade og derefter på flaske. Farven er granatrød med orange toner. Duften har bemærkelsesværdige vanilletoner, men dens bouquet er generelt meget frugtagtig. Vinen er velafbalanceret, let og særdeles velsmagende.

Sierra Cantabria Cuvee Especial
Vinen produceres produceres på stort set samme måde som Crianza. Den væsentlige forskel er alderen på Tempranillo-druerne der til Cuvee Especial kommer fra mindst 30 år gamle vinstokke.

Sierra Cantabria Reserva
Denne vin er lavet 90% på Tempranillo druer og 10% på Garnacha druer. Den er modnet 1 år i moderne tanke, 2 år på egetræsfade og endelig 2 år på flaske. Vinen har en kirsebærrød farve. Aromaen er kraftig, men fin og delikat. Vinen har en komplet og elegant karakter.

Sierra Cantabria Gran Reserva
Produceret på samme måde som reserva men med væsentlig længere lagring.

Sierra Cantabria Collecion Privada
Topvinen fra Sierra Cantabria er produceret på lettere overmodne Tempranillo druer fra ekstremt gamle (over 50 år) vinstokke. Druerne er håndplukket fra Los Terreros and Jararte vinmarkerne i San Vicente de la Sonsierra, La Rioja. Man søger bevidst at holde et meget lavt udbytte på ca. 25 hektoliter pr. hektar.

Vinifikationen starter med en kold forgæring på 48 timer. Derefter gæres 50% af mosten i Carbonic Maceration (Hele klaser under tryk) i 21 dage. Resten af mosten afstilkes og gærer på normal vis i 25 dage med daglige overpumpninger af mosten. Den malolaktiske gæring foregår på fade.
Lagringen foregår på nye barriques (225 l.) halvt af hvert på franske og amerikanske. Vinene aftappes ufiltreret efter ca. 18 måneders lagring.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Sierra Cantabria.


Vi har for tiden følgende vine fra Bodegas Sierra Cantabria i sortiment:

Røde:
· Amancio  Hent beskrivelse 
· Cosecha  Hent beskrivelse 
· El Puntido  Hent beskrivelse 
· Finca El Bosque  Hent beskrivelse 
· San Vicente  Hent beskrivelse 
· Sierra Cantabria Coleccion Privada  Hent beskrivelse 
· Sierra Cantabria Crianza  Hent beskrivelse 
· Sierra Cantabria Cuvée Especial  Hent beskrivelse 
· Sierra Cantabria Gran Reserva  Hent beskrivelse 
· Sierra Cantabria Reserva  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Blanco  Hent beskrivelse 
· Organza  Hent beskrivelse 
 
Rosé:
· Rosado  Hent beskrivelse 
 

 
Tomàs Cusiné
Tomàs Cusiné
Det er i Katalonien hvor der sker den største udvikling i Spanien for tiden. Der dukker jævnligt nye spændende D.O.’er (demarkerede områder) op. Empordà-Costa Brava, Montsant og Conca de Barberà er blandt disse små vinområder. Costers del Segre har dog væ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.