LEVERANDØR I FOKUS

Sebastiani Vineyards & Winery
Sonoma, Californien, USA
Sebastiani Vineyards & WinerySebastiani Vineyards & WinerySebastiani Vineyards & Winery
Leverandørinformation

Familien Sebastiani har dyrket druer og produceret vin i Sonoma, CA i mere end et århundrede. De er sammen med tre andre familier de sidste tilbageværende vinproducenter i Sonoma fra dengang civilisation endnu var et fremmedord i Amerika. Det vakte derfor også en vis undren, da Sebastiani i starten af det nye millenium solgte betragtelige af deres operationer og brands fra, og dermed barberede firmaet ind til en lille brøk af, hvad det tidligere havde været.

Samuele Sebastiani, en ung håbefuld emigrant fra Toscana, grundlagde i 1890’erne et lille vinfirma med penge tjent som stenhugger. Han opkøbte de på daværende tidspunkt bedste vinmarker, beplantet af Franciscaner præsterne helt tilbage i 1825. Op gennem det 20. århundrede fulgte Samueles efterkommere op på hans fremsynethed og gjorde med en dygtig markedsorientering, forretningstalent og stor sans for kvalitet, Sebastiani til et af Sonomas største vinfirmaer. 4. generation ville det dog helt anderledes. De nuværende Sebastianier har gennem de sidste år reduceret Sebastiani Corp. fra at være en gigantisk producent med en årlig total produktion på op mod 8 millioner kasser (96.000.000 flasker!), til i dag udelukkende at fokusere på høj kvalitet med en begrænset produktion på ca. 1 million flasker til følge.

I 2008 blev Sebastiani Vineyards opkøbt af winemaker og entrepreneur Bill Foley. Som en del af Foley Family Wines fortsætter Sebastiani således styrket med at lave det de er bedst til – nemlig flotte udtryksfulde vine fra Sonoma County. I samme ombæring er Sebastianis familestamtræ på etiketterne erstattet af en flot, original og mere enkel etikettering.

Området Sonoma har på mange måder levet et stille liv i skyggen af det mere kendte Napa Valley. Der er åbenlyse geografiske og mikroklimatiske forskelle mellem de to områder, der ligger en god halv times kørsel fra hinanden. Hvor Napa dalen er en lille afgrænset kløft mellem to bakkekamme inde i landet, er Sonoma i højere grad under indflydelse af vind og vejr fra Stillehavet. Der er derfor noget køligere i Sonomas subområder, hvilket betyder en bedre egnethed til for eksempel dyrkning af Chardonnay og Pinot Noir druer. Det er dog ikke kun klimatiske forskelle mellem de to naboer. Der synes også at være en afgrund af forskel i temperament og ideologi Napa og Sonomas vinfirmaer imellem. I Napa er man meget forretnings og markedsføringsorienteret, her er det hard-core business, og vinerierne forsøger at overgå hinanden i spektakulær arkitektur. Det er her de store egoer både kan ses (og smages). I Sonoma derimod har man en langt mere jordnær tankegang, her lader man produkterne tale for sig selv uden at ”råbe” alt for meget op. Denne på en måde meget uamerikanske facon har givet vindyrkerne i Sonoma prædikat af ”glade amatører”. Kvaliteten kan de dog ikke grine af i Napa. I Sonoma ligger nemlig flere af verdens bedste vingårde og navne som Martinelli, Marcasan, Kistler og Merryvale er alle med til at indgyde en verdensomspændende respekt.

Sonoma er egentlig for stort et område til en entydig kvalitetsidentificering. Underområderne der blandt andet tæller Russian River Valley, Alexander Valley, Sonoma Valley og Carneros optræder derfor hyppigt på etiketterne. Hvert underområde bidrager med helt sin egen kvalitet og identitet, og forklarer derfor samtidig, hvorfor Sebastiani er meget optaget af opdeling i terroirbestemte vine/ vinserier. Efter Sebastianis nye strategiindførelse, er produktionen opdelt i 4 forskellige kvalitetsniveauer. Nederste trin ville i virkeligheden være mellemniveau hos mange af konkurrenterne, men da Sebastiani udelukkende tilbyder kvalitet, starter man med Sonoma County Selection. Denne serie er vinmagerens største udfordring, da frugt fra flere underområder skal sammenstikkes, så summen er større end enkelte komponenter. Appellation Selection er mere terroirbaserede vine hvor hvert enkelt områdes identitet er klarlagt og tydeliggjort, eks. Russian River Valley Pinot Noir eller Sonoma Valley Barbera. Vineyard Selection er deciderede enkeltmarksaftapninger og det ultimative terroirbaserede udtryk. På dette niveau findes eks. den formidable Dutton Ranch Chardonnay. Enhver amerikansk vinmager har engang imellem brug for at slippe tøjlerne for at vise, hvad han/hun virkelig er i stand til at frembringe. Hos Sebastiani hedder Proprietary Estate vinen Cherryblock Cabernet Sauvignon. Druerne, Cabernet og Merlot, kommer fra vinmarken af samme navn. En mark der har været i familiens eje siden 1919, og dermed et terroir man har mere end 85 års erfaring med hos Sebastiani. I 2009 blev Sebastiani overtaget af Foley Family Wines, som i dag står for driften.

Sebastiani er indbegrebet af Sonoma, smagfulde, delikate og langt fra overgjorte vine produceret af ydmyge men særdeles kyndige hænder.


Vi har for tiden følgende vine fra Sebastiani Vineyards & Winery i sortiment:

Røde:
· Cabernet Sauvignon  Hent beskrivelse 
· Cabernet Sauvignon, Alexander Valley  Hent beskrivelse 
· Gravel Bed Red  Hent beskrivelse 
· Merlot  Hent beskrivelse 
· Pinot Noir  Hent beskrivelse 
· Zinfandel  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay  Hent beskrivelse 
· Sauvignon Blanc  Hent beskrivelse 
· Symphony  Hent beskrivelse 
 

 
Domaine du Colombier
Domaine du Colombier
Det lille familiefirma Domaine du Colombier har på rekordtid placeret sig blandt den absolutte elite af producenter af Hermitage og Crozes-Hermitage. Domaine du Colombier ligger i Mercurol, i udkanten af Tain L'Hermitage lige neden for den berømte Hermita...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.