LEVERANDØR I FOKUS

Schramsberg
Napa Valley, Californien, USA
Schramsberg
Leverandørinformation

Schramsberg har kun lavet mousserende vine i Californien siden 1965, og alligevel er vinene legendariske og tåler kun sammenligning med de allerbedste Champagnehuses prestige-cuveér. Siden 1862 har Schramsberg lavet uforglemmelige vine i Napa Valley. Med til den lange og fantastiske historie hører blandt andet at Robert Luis Stevenson (Skatteøen) har boet på og skrevet om Schramsberg i sin fortælling ”the Silverado trails”. Stifteren af Schramsberg, den tyske emigrant Jacob Schram, grundlagde vingården i 1862. Til sin hjælp havde Jacob en mindre hær af kinesiske arbejdere, der i midten af 1800 tallet havde fuldført jernbanen over USA. Det skortede således ikke på arbejdskraft, og den hjælp kunne Jacob godt bruge. I dag kan man se resultatet af dette arbejde. Kilometervis af gange er udhugget i klipperne, der nu bruges til lagring af de mousserende vine, ligesom man gør det i Champagne.

Schramsberg ligger lidt nord for St. Helena i Napa Valley. Vingården råder over nogle ret fantastiske vinmarker beliggende i St. Helena og Calistoga. Man bruger dog ikke druerne fra disse marker. De er nemlig tilplantet med Cabernet Sauvignon og på Schramsberg mener man ikke, at det kan anvendes i produktion af mousserende vin. I stedet henter man druer fra hele 67 forskellige vinmarker i primært kølige områder spredt ud over hele Californien. Der anvendes udelukkende Pinot Noir og Chardonnay af bedste kvalitet.

Alle Schramsbergvine produceres efter champagnemetoden. Vinene gærer på små franske træfade. Alle processer udførers med nærmest hysterisk perfektion og konsekvens. Efter aftapning på flaske hviler flaskerne i pupitres og håndvendes efter bedste ”champagneforeskrift”. I det hele taget ligger man meget vægt på, at den færdige vin ligger så tæt op af det franske forebillede som muligt.

At Schramsberg har en nærmest legendarisk position i amerikansk vinproduktion skyldes ikke bare den altid tårnhøje og pålidelige kvalitet. I 1972 blev en af de mousserende vine brugt i en skål for fred i Beijing mellem præsident Nixon og den kinesiske premierminister. Siden hen har Schramsberg stort set været brugt ved alle officielle arrangementer, der har Det Hvide Hus eller præsidenten som vært.


Vi har for tiden følgende vine fra Schramsberg i sortiment:

Mousserende:
· Blanc de Blancs  Hent beskrivelse 
· Blanc de Noir  Hent beskrivelse 
· J. Schram, Vintage Brut  Hent beskrivelse 
· Mirabelle Brut  Hent beskrivelse 
· Mirabelle Brut Rosé  Hent beskrivelse 
 

 
Château de Beaucastel
Château de Beaucastel
Rhône distriktet ligger i det centrale og sydlige Frankrig. Det begynder i nord ved Lyon og snor sig ned gennem landet for at munde ud i et stort område omkring Marseille. Rhône i nord producerer nogle af landets kraftigste rødvine bl.a. Hermitage-vinene....
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.