LEVERANDØR I FOKUS

Sattlerhof
Südsteiermark, Østrig
SattlerhofSattlerhofSattlerhof
Leverandørinformation

Sattlerhof beliggende i Südsteiermark i det sydlige Gamlitz leverer, i følge Stephen Reinhardt fra Wineadvocate.com, nogle af Østrigs fineste hvidvine på Sauvignon Blanc og Chardonnay (Morillon). Vingården, der også høster de maksimale 5 stjerner i vinguiden Falstaff, er i sikre hænder hos Willi Sattler og sønnerne Andreas og Alexander, som begge er udannet inden for ønologi, mens datteren Michaela står for Sattlerhofs grafiske udtryk. Sattlerhof er dog mere end vin på højt niveau. Willi Sattlers broder Hannes varetager nemlig Hotel &Restaurant Sattlerhof, som hvert år tiltrækker gourmet-elsker fra nær og fjern.

Südsteiermark
Det 2.350 ha. store vinområde Südsteiermark er ikke blot blandt de smukkeste steder, hvor der dyrkes vin i Europa. Vinområdet, der grænser op til Slovenien, er også et fantastisk område til vindyrkning. Jordbunden i Südsteiermark er lige så forskellig som druesorterne. Fra sandsten og skiffer, til mergel og kalksten. Klimaet er Middelhavsagtigt, hvilket giver en lang og stabil vækstsæson, mens de kolde nætter udvikler frugtens aromaer, kompleksitet og syre. Det er specielt vigtigt, når man som her satser på Sauvignon Blanc.

Økologisk drift hos Sattlerhof
Hos Sattlerhof arbejdes der økologisk med ca. 40 ha. vinmarker fordelt ud på små udvalgte parceller på markerne Kranachberg, Sernauberg, Pfarrweingarten og Kapellenweingarten.

Vinmarkerne
Kranachberg, der er klassificeret Große STK Lage, svarende til Grand Cru i Bourgogne, er beliggende mellem Gamlitz og Leutschach. Marken der er præget af limsten og jordbundstypen mica ( Silikat baseret jord bestående af fine, nedbrudte klippeformationer), leverer optimale betingelser for Sauvignon Blanc druen, som udgør ca. 90% af markens parceller. Kranachbergs undergrund leverer specifikke, krydrede undetoner som man finder i Sattlerhof Sauvignon Blanc fra denne parcel.

Kapellenweingarten er Sattlerhofs seneste erhvervelse. En prima vinmark der med sine 550 meter over havets overflade er Sattlerhofs højest beliggende vinmark. Den høje beliggenhed samt jordbundens grusholdige beskaffenhed egner sig perfekt til Morillon-druen, der er den lokale betegnelse for Chardonnay.

Erste Lage (svarende til Premier Cru) Sernauberg er en syd-øst orienteret grusholdig vinmark med ekstrem stejl hældning. Her trives Sauvignon Blanc og Muscatel optimalt. Pfarrweingarten, klassificeret Große STK Lage, er Sattlerhofs monopol-mark. Sattlerhof er med andre ord ejeren af denne pragtfulde vinmark, der med sin kalk- og limstensholdige undergrund er perfekt til de burgundiske vintyper.


Vi har for tiden følgende vine fra Sattlerhof i sortiment:

Hvide:
· Gamlitz Sauvignon Blanc  Hent beskrivelse 
 

 
Ornellaia
Ornellaia
Langs Toscanas vestkyst syd for Livorno, og ud for den lille maleriske by Bolgheri ligger Italiens mest mondæne vindistrikt. Mikroklimaet i dette miniature distrikt har vist sig at være særdeles gunstigt for vinavl, og intet andet sted i Italien er jorden...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.