LEVERANDØR I FOKUS

Rustenberg Wines
Stellenbosch, Sydafrika
Rustenberg WinesRustenberg WinesRustenberg Wines
Leverandørinformation

Det er det frodige område omkring Cape-provinsen, der huser de bedste af Sydafrikas vinhuse. Her i de forholdsvis kølige og fugtige Paarl og Stellenbosch-områder har det vist sig muligt at producere det afrikanske kontinets suverænt bedste vine. Specielt efter ophævelsen af apartheid i 80’erne, hvor der for alvor kom gang i eksporten igen, er de Sydafrikanske vine begyndt at indtage fornemme pladser på alverdens vinkort, og Sydafrika er i dag verdens 10. største vinland.

Stellenbosch
Stellenbosch-provinsen ligger lige i smørhullet med Constantia-halvøen som den vestlige nabo, og Paarl-regionen som den nordlige. Klimaet i området minder om de nordlige middelhavslandes, med høj luftfugtighed, hvilket her betyder, at der årligt falder ca. 790 mm nedbør. Rustenberg ligger i den nordlige ende af Stellenbosch.

Ruineret og Bankerot
Rustenberg er et af Stellenbosch’ ældste og mest respekterede vinhuse. Det blev grundlagt i 1682 af den tyske professor Roelof Pasman, der kom fra Rhin-området og opdagede de store muligheder, der lå i vinproduktion i Stellenbosch. Op gennem tiden har huset haft en noget turbulent og dramatisk historie. Ejendommens jorde blev i starten af 1800-tallet delt af den daværende ejer, der forærede halvdelen af godset til sin svigersøn. Dette bare for at opdage, at svigersønnen solgte sin del videre til anden side under navnet Schoongezicht. Vinavlerne i Stellenbosch havde i den periode trange kår, og efter nogen tid gik begge ejendomme konkurs.

Genforeningen
I 1892 blev Schoongezicht købt, og dermed reddet fra ruin af Cape’s præsident John Merriman. Da dennes svoger samtidig opkøbte Rustenberg, var tiden nu inde til samarbejde og oprejsning til det gamle stolte gods. I 1941 købte Peter Barlow Rustenberg og senere Schoongezicht, og efter næsten 150 års adskillelse var Rustenberg-ejendommen igen intakt. I dag drives Rustenberg af Simon Barlow og dette med en så sikker hånd, at huset regnes for en af Stellenbosch’ bedste vinproducenter.

Fremtiden
Der er netop foretaget store investeringer i renovering af det gamle gods. Disse forbedringer tæller også opførelse af en helt ny kælder, således at man på Rustenberg nu er helt up-to-date, hvad angår teknikken. Markerne genplantes løbende med nye druesorter, der alle er podet på virusfrie rod-kloner, og det er således muligt at finde blandt andet Marsanne, Rousanne, Viognier og Mourvedre-vinstokke på godsets marker. Det kan ligeledes nævnes at firmaets hjemmeside er en af de mest moderne, vi har set, med både musik, video og meget andet spændende.

Flere niveauer
Med tiden har man på Rustenberg valgt at satse på 3 forskellige vinserier "Brands". På det første trin findes de prisvenlige Brampton-vine, der alle udmærker sig ved at være dagligvine af høj kvalitet til fornuftige priser. Næste trin op ad stigen er firmaets Rustenberg-Stellenbosch-serie bestående af en rød Bordeaux-blend samt en Chardonnay. Øverst oppe topper de to enkeltmarksvine Five Soldier og Peter Barlow, der begge er blandt Sydafrikas bedste vine og viser det enorme potentiale, der ligger i vindyrkningen i Stellenbosch.

Vinifikationen
Alle druer er håndplukkede tidligt om morgenen for at sikre optimal friskhed. Der høstes ofte i en periode på op til 2 ugers varighed, for kun derved opnår flest druer maksimal modenhed. Druerne fra de enkelte marker er vinificeret hver for sig, og siden samlet i den endelige blanding. Dette foretages helt uden manuskript, og afgøres alene på baggrund af de enkelte vines kvalitet. Rustenbergs New Zealandske Winemaker satser stort på at frembringe vine med dyb frugtkoncentration fra de enkelte druer. Dette har medført, at vinene fra Rustenberg igen er blandt Capes absolutte stjerner.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Rustenberg.


Vi har for tiden følgende vine fra Rustenberg Wines i sortiment:

Røde:
· John X Merrimann Cabernet Sauvignon  Hent beskrivelse 
· OVR, Brampton  Hent beskrivelse 
· Peter Barlow Cabernet Sauvignon  Hent beskrivelse 
· Shiraz, Brampton  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay  Hent beskrivelse 
· Chenin Blanc  Hent beskrivelse 
· Five Soldiers Chardonnay  Hent beskrivelse 
· Rousanne  Hent beskrivelse 
· Sauvignon Blanc, Brampton  Hent beskrivelse 
· Unoaked Chardonnay, Brampton  Hent beskrivelse 
· Viognier, Brampton  Hent beskrivelse 
 
Rosé:
· Rosé, Brampton  Hent beskrivelse 
 
Dessertvin:
· Straw Wine  Hent beskrivelse 
 

 
Bodegas Sierra Cantabria
Bodegas Sierra Cantabria
Rioja distriktet ligger i Nordspanien næsten midt inde i landet. Området er højt beliggende, og markerne ligger gennemsnitligt 500 m over havet. Rioja kan groft deles i tre hoveddistrikter: Rioja Alta mod vest, Alovesa i nord og Rioja Baja i syd. Vinene f...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.