LEVERANDØR I FOKUS

Weingut Rudolf Payer
Neusiedlersee, Burgenland, Østrig
Weingut Rudolf Payer
Leverandørinformation

Østrig er som vinland så småt ved at komme i vælten igen. Glemt er nu de renommeødelæggende vinskadaler fra 80’erne. Det gamle stolte vinland har utvivlsomt fantastiske forudsætninger for at lave nogle af verdens bedste sprøde og tørre hvidvine. De intense og ædelt søde hvidvine er ligeledes et af Østrigs skarpeste trumfkort. Med til den aktuelle succes hører naturligvis, at tiden og trenden er med østrigerne. I stedet for tunge solmodne og fadprægede Chardonnayvine er behovet tilsyneladende ved at skifte til fordel for de intense, mineralske og frugtintense hvidvine, og det gør man godt i Østrig.

Vinområdet Burgenland ligger rundt om søen Neusiedlersee på grænsen til Ungarn. Her laves primært søde vine, men også glimrende tørre vine. Landet er relativt fladt og sandet, og nærheden af det våde element skaber fantastiske muligheder for at druerne angribes af den ædle råddenskab. Det er derfor i dette helt specielle mikroklima, at Østrigs bedste søde vine produceres.

Weingut Rudolf Payer har gennem de sidste mange år specialiseret sig i netop de søde vine og har i dag etableret sig blandt de bedste producenter. Produktionen er dog uhyre beskeden. Det totale antal flasker, der produceres hos Payer, ligger i omegnen af 14.000 3/8 flasker. Vinene produceres udelukkende på de traditionelt dyrkede druer i Burgenland så som Bouvier, Welschriesling og Scheurebe, og er alle søde udgaver.

Med placeringen omkring den lave Neusiedlersee i Burgenland har Payer de optimale betingelser for produktionen af de søde vine. Søen er ofte dækket af tåge i det lange varme efterår, og det fremmer udviklingen af skimmelsvampen botrytis i en grad, der ikke ses andre steder. Generelt laves der derfor søde vine stort set hvert år.

Hos Weingut Rudolf Payer produceres de søde vine i forskellige udgaver. Man anvender, ligesom i Tyskland, en række benævnelser, der fortæller lidt om vinens sødmegrad. I Østrig kaldes dette system for KMW (Klosterneuburger Mostwaage), hvorimod det i Tyskland kaldes Öchslesystemet. KMW værdien er udtryk for sukker indholdets vægt i procent af den totale vægtfylde. En beerenauslese skal indeholde mindst 25 KMW, og en trockenbeerenauslese mindst 30 KMW. I Østrig produceres også Eiswein. Også her gælder det, at druerne skal plukkes i frossen tilstand fra vinstokkene, og vinene mindst skal indeholde 25 KMW.


Vi har for tiden følgende vine fra Weingut Rudolf Payer i sortiment:

Dessertvin:
· Beerenauslese Bouvier  Hent beskrivelse 
· Eiswein  Hent beskrivelse 
· Trockenbeerenauslese Scheurebe  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 9. januar 2017
Giacomo Grimaldi
Giacomo Grimaldi
For foden af de mægtige Alper ligger Italiens mest berømte vinregion Piemonte. I denne nordlige og meget disede egn produceres forførende og elegante Nebbiolovine, der for mange vinelskere repræsenterer nogle af de ypperligste vinoplevelser. De fleste af ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.