LEVERANDØR I FOKUS

Weingut Rudolf Fürst
Franken, Tyskland
Weingut Rudolf FürstWeingut Rudolf FürstWeingut Rudolf Fürst
Leverandørinformation

Franken er en sammensmeltning af særlig karakter: Middelalderlige byer og småbyer, idylliske landskaber med nærmest middelhavsagtigt klima, og en flere hundrede år gammel vinkultur. “Send mig endnu et par Würzburger, da ingen anden vin smager mig”, skrev Goethe om sin yndlingsvin fra Franken. Franken er som vinområde fulgt med tiden og står i dag bag nogle af Tysklands mest spændende hvidvine og rødvine.
Mange vinbønder i Franken skiller sig ud ved aftappe vinene på de karakteristiske Bocksbeutels-flasker, som første gang blev introduceret i 1718. Man har senere gættet på at inspirationen til flaskens form kommer fra de romerske legionærers feltflasker. I dag benyttes de særlige flasker også i Frankens logo.

Klima
Klimaet i Franken er det mest kontinentale i Tyskland. Der er tørre varme somre med op til 30 grader, mens vinteren kendetegnes af hård frost. I middelalderen var Franken det største vinområde i Tyskland med 40.000 hektar og al produktion blev styret af adelen og klostrene. I dag området Tysklands 6. største med ca. 6.000 hektar som benyttes til vinproduktion.

Weingut Rudolf Fürst
I Frankens vestlige hjørne, omgivet af bjergene ved Spessart og Odenwald har familien Fürst lavet vin siden 1638. I 1979 byggede Paul og Monika Fürst deres nuværende vinmeri og i 2007 tog deres søn Sebastian del i familie-projektet.

Sydvendte Centgrafenberg med udsigt til byerne Miltenberg og Bürgstadt er centrum for størstedelen af Fürsts vine, ca. 13 ha. Vinparceller. Herudover ejer Weingut Rudolf Fürst parceller på Grosses Gewächs Hundsrück, Schlossberg og Karthäuser.
Her i Frankens lunere, vestlige hjørne er jordbunden jern- og rødstensholdig i modsætning til Frankens dominerende kalkholdige limstenparceller.

Hos Fürst laves nogle af Tysklands mest spektakulære vine. Vinene laves med minimal intervention i vinmarkernes cyklus, stærkt reducerede udbytter, nænsom vinifikation og lang lagring på træfade. Der anvendes gamle tyske kloner til husets basis Spätburgunder, mens der i de store cuvéer indgår Spätburgunder fra Dijon kloner.

Stilen
Hos Fürst laves der vine med fin elegance, høj frugtsyre og mineralitet, fremfor karftige, opulente vine. Målet er at lave silkeblødevine fremfor tanninrige vine og vine med fin frisk frugtsyre frem for syrlige vine.


Vi har for tiden følgende vine fra Weingut Rudolf Fürst i sortiment:

Hvide:
· Bürgstadter Spätburgunder  Hent beskrivelse 
· Centgrafenberg Spätburgunder  Hent beskrivelse 
· Frühburgunder Centgrafenberg  Hent beskrivelse 
· Müller Thurgau Pur Mineral  Hent beskrivelse 
· Riesling pur mineral  Hent beskrivelse 
· Silvaner Pur Mineral  Hent beskrivelse 
· Spätburgunder Bürgerspital  Hent beskrivelse 
· Spätburgunder Tradition  Hent beskrivelse 
· Spätburgunder Tradition  Hent beskrivelse 
 

 
Arietta
Arietta
Arietta kan med rette kaldes for Californiens uslebne diamant. Et faktum der i allerhøjeste grad kan tilskrives Ariettas meget begrænsede produktion. Trods den begrænsede ubredelse funkler Ariettas vine i dag klart på den californiske stjernehimmel. Ariet...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.