LEVERANDØR I FOKUS

Romain Bouchard
Chablis, Bourgogne, Frankrig
Romain Bouchard
Leverandørinformation

Chablisdistriktet er et forholdsvist lille distrikt (ca. 470 ha) beliggende ca. 100 km sydøst for Paris og nordvest for Dijon. Chablisvinen må kun laves på Chardonnaydruen, og distriktet er strengt afgrænset til de mest kalkholdige områder. Distriktets geologi er hemmeligheden bag de skønne Chablisvine: Det ligger på randen af et sunket kalkbassin, hvor der er sket en ophobning af forhistoriske østersskaller.

Det velrenommerede vinhus Pascal Bouchard er ejet af ægteparret Joëlle og Pascal Bouchard og har været i deres eje siden 1980. Huset har sine rødder hos Joëlle, som arvede det efter sin far i 1980, hvorefter hun giftede sig med Pascal Bouchard – som også selv var vinbonde. Husets historie går således helt tilbage til det 19. århundrede, hvor Joëlles forfader, Cléophas Tremblay efter den store vinpest genbeplantede sine jordlodder med raske og stærke vinstokke fra Amerika. I kraft af hans og hans sønners enorme indsats blev Cléophas Tremblay en af de største vinbønder i området med sin Premier Cru Fourchaume. Vinhuset havde mange svære år indtil efter 2. Verdenskrig. I 1949 arvede André Tremblay huset, og han var med egnens første traktor en pioner for sin tid. Han fik stor succes i 60erne og 70erne, hvor vinenes kvalitet virkelig blev kendt. Dette gjorde det muligt for ham at udbygge og modernisere sit vinbrug. I 1980 efterlod han således 25 ha vinmarker med nogle af de bedste "cru" i hele Chablis til sine 2 døtre.

Pascal Bouchards vinmarker ligger smukt og perfekt i hjertet af Chablis. Hemmeligheden bag husets usammenlignelige vine er jordbundens sammensætning: den består nemlig af kalksten og er fuld af forhistoriske, forstenede østersskaller. Ud over denne specielle jordbundssammensætning befinder området sig også i et strengt klima med hårde og kolde vintre samt forårsfrost. Disse forhold bevirker, at vinene er af en exceptionel kvalitet og helt igennem det bedste bud på rigtige Chablisvine.

Næste generation af Bouchardfamilien er allerede dybt involveret i vinproduktionen. Sønnen Romain har udover deltagelse i produktionen af familiens vine, også påbegyndt et nyt eventyr. I 2005 købte Romain det lille Domaine de la Grande Chaume, beliggende mellem Chablis by og nabobyen Beine. Domainet består af 3,3 hektar fordelt på 2 parceller, hvoraf den ene ligger i Premier Cru Vau de Vey. Endnu er produktionen meget beskeden, idet det i første årgang 2006 kun blev til sølle 24000 flasker.

Romains tilgang til vinprodukltionen af sine egne vine er et ønske om at producere Chablisvine, der ligger så tæt på økologisk dyrkning som muligt. Der anvendes derfor ikke kunstige sprøjtemidler, og alt arbejde i de 2 marker udføres ved håndkraft.

 

Vi har for tiden følgende vine fra Romain Bouchard i sortiment:

Hvide:
· Chablis 1er Cru Vau de Vay  Hent beskrivelse 
· Chablis Le Grand Bois  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 11. april 2013
F. E. Trimbach
F. E. Trimbach
Distriktet Alsace ligger langs Rhinen i det nordlige Frankrig, tæt på Tyskland og nord for Schweiz. Det strækker sig langs Vogeserbjergene i syd ved Mulhouse til Strasbourg i nord. Der produceres næsten udelukkende hvide vine i Alsace, som betegnes som et...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.