LEVERANDØR I FOKUS

Luigi Righetti
Veneto, Italien
Luigi Righetti
Leverandørinformation

Når man taler om Venetoregionen er Gardasøen, operaen i Verona og Venedig nok de mest umiddelbare tanker hos de fleste. Vinmæssigt set har det nordøstlige hjørne i Italien dog også meget at byde på. Soave, Valpolicella, Amarone og Recioto er blandt landets bedste og mest kendte vine.

I Valpolicellazonen uden for Verona produceres Amarone- og Valpolicellavinene. Her skaber lette briser samt lav luftfugtighed de rette betingelser for den tørring af druer, der muliggør helt specielle vintyper. Området øst for Gardasøen kendes for de sprøde hvide Soavevine, og Italiens svar på Beaujolais - Bardolino produceres også på disse kanter.

Vingården Luigi Righetti har altid været et familieforetagende. Angelo Righetti skabte sin berømmelse som en enestående vinkyper for mere end 80 år siden i 1909 - og påbegyndte en langvarig tradition for kvalitet og udmærkelse. Ejendommen er beliggende i Valgatara, en lille del af Marano Di Valpollicella, i hjertet af Valpolicella Classico distriktet. Righettifamilien er blevet berømt for at producere særdeles prisvenlige såvel som smagfulde og meget aromatiske Valpolicellavine.

Vingården er især stolte af dens to mest elskede vine: “Campolieti” Valpolicella Classico Superiore og “Capitel de’ Roari” Amarone della Valpolicella Classico, samt den søde og meget intense Recioto.

 

Vi har for tiden følgende vine fra Luigi Righetti i sortiment:

Røde:
· Campolieti, Valpolicella Classico Superiore ”Ripasso”  Hent beskrivelse 
· Capitel de Roari, Amarone della Valpolicella Classico  Hent beskrivelse 
· Recioto della Valpolicella Classico  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Soave  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 17. oktober 2016
La Vinya del Vuit
La Vinya del Vuit
Historien om den nye kultvin La Vinya del Vuit fra Priorato, minder i høj grad om den udvikling hele området har været igennem. Vinprojektet blev startet for ca. 3 år siden af 8 unge vinproducenter i området. Nu er disse 8 unge venner ikke hvem som helst....
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.