LEVERANDØR I FOKUS

Ramey Wine Cellars
Napa Valley, Californien, USA
Ramey Wine CellarsRamey Wine CellarsRamey Wine Cellars
Leverandørinformation

David Ramey regnes i dag blandt de førende vinmagere i Californien. Han omtales ofte rosende for sin pioneerånd og betydning for vinbranchens rivende udvikling og modernisering gennem de seneste 20 år. Davids store indflydelse i vinbranchen skyldes solide resultater via sin forskning indenfor feltet naturlige gærstammer (affødt af kandidatgrad i 1979 med fokus på smagsudvikling i vin). Davids forskningsresultater og utrættelige fokus på kvalitet har gennem en årrække medført en rigere, fyldigere og mere silkeblød tendens i de californiske vine.

En erfaren herre
David valgte ikke, modsat de fleste af sine medstuderende, ansættelse som winemaker efter færdiggjort studie. Med eksamensbevis i ønologi fra det anerkendte U.C. Davis i 1979 havde han derimod mod på at udforske branchen og drage forskellige erfaringer, inden jobbet som winemaker blev besat. David startede ud som kælderassistent hos ingen ringere end Mouiex på Château Petrus. Næste stop på rejsen blev Lindemans i Australien, hvor David fik en større indsigt i aftapning og distribuering af bulkvin. Siden kom spændende ophold til hos blandt andet vineriet Simi, hvor David efter en tid blev “assistent winemaker”. Herefter overtog David posten som Winemaker hos Mantanzas Creek. Det var dog et job hos Chalk Hill Winery, der for alvor fik sat karrieren på kurs, hvilket resulterede i ansættelse på Dominus - som direktør og winemaker.

Men ønsket om at lave egen vin og starte sit eget blev stadigt tiltagende. Under sin tid hos det franskejede Dominus kom han til den slutning at “working for a Frenshmann wasn’t as much fun as being friend with a Frenchmann”, og i 1996 blev Ramey Wine Cellars en realitet. Den første vin lanceret i eget navn var Ramey Hyde Vineyard Chardonnay (kun 260 kasser!). Til sammenligning producerer Ramey i dag ca. 18.000 kasser fordelt på rød- og hvidvin lavet på kontraktopkøbte druer fra udvalgte vinmarker eller parceller i Napa Valley og Sonoma County.
Ramey arbejder med en serie af røde “Cabernet Blends” på ene side, mens de hvide (Chardonnay-) vine fordeler sig på “Appelations Series” (vine med regionalt præg) og “Vineyard Designate Series” (Chardonnaybaserede vine fra udvalgte enkeltmarksparceller).

Terroirfreak
Hos Ramey er man tilhænger af terroirbegrebet, hvilket vil sige, at nuancer og forskelle mellem to forskellige vine lavet på samme drue og efter identiske forskrifter afspejler forskelle i terroir (jordbund, soleksponering, vind og nedbør). I erkendelse heraf behandler Ramey derfor sine 6 forskellige Chardonnayvine efter nøjagtig samme forskrifter, såvel i vinmarken som i vineriet. Fællesnævneren for Rameys Chardonnayvine er, at alle druerne dyrkes økologisk, og der gæres på træfade med ganske let omrøring. Herudover anvendes udelukkende naturlige gærceller, og vinene gennemgår alle den malolaktiske gæring for tilsidst at ligge 12 måneder på træfade og 4 måneder på flaske (uden filtrering).

Husets stil
Ramey-stilen er kraftigt influeret af topvinene fra Bordeaux og Bourgogne. Men samtidig med at vinene afspejler disse, med deres finesse, kompleksitet og dybde, besidder Ramey’s vine den typiske koncentration og frugt, der kendetegner en stor californisk vin.


Vi har for tiden følgende vine fra Ramey Wine Cellars i sortiment:

Røde:
· Cabernet Sauvignon  Hent beskrivelse 
· Cabernet, Pedregal Vineyard  Hent beskrivelse 
· Pinot Noir, Russian River  Hent beskrivelse 
· Syrah, Rodgers Creek  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay, Hudson Vineyard  Hent beskrivelse 
· Chardonnay, Hyde Vineyard  Hent beskrivelse 
· Chardonnay, Russian River  Hent beskrivelse 
 

 
Luigi Righetti
Luigi Righetti
Når man taler om Venetoregionen er Gardasøen, operaen i Verona og Venedig nok de mest umiddelbare tanker hos de fleste. Vinmæssigt set har det nordøstlige hjørne i Italien dog også meget at byde på. Soave, Valpolicella, Amarone og Recioto er blandt landet...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.