LEVERANDØR I FOKUS

Bodegas Rafael Palacios
Valdeorras, Spanien
Bodegas Rafael Palacios
Leverandørinformation

Valdeorras ligger i Galicien i Spaniens nordvestlige hjørne mellem grænsen til Portugal og vinområdet Rias Baixas. Der har været dyrket vin her i århundreder. Romerne plantede de første vinstokke efter erobringen af Galicien, og de blev i området, da det viste sig at de bløde grønne bakker indeholdt store mængder guld.

Galicien har et meget frugtbart klima. Atlanterhavets umiddelbare nærhed og fugtige vinde gør området til et af de mest grønne, fugtige og kølige i Spanien. Derfor produceres der langt mere hvidvin end rødvin i Galicien. Valdeorras er det mindste af Galiens vinområder. Intil for få år siden var det næsten helt gået i glemmebogen, at man hér tidligere producerede nogle af landets bedste hvidvine. Problemet havde tidligere været, at man i stedet for at satse på de lokale og klimarigtige druesorter havde valgt at satse på de internationale og især franske druesorter – og uden synderligt held.

Rafael Palacios har tænkt sig at ændre på det noget blakkede ry, som området efterhånden har fået. Rafael er en af Spaniens nye unge vinstjerner. Han kommer oprindeligt fra Rioja, hvor familien gennem generationer har produceret vin. Hans bror, Àlvaro Palacios (som han indtil 2004 arbejdede sammen med) er blevet verdensstjerne med sine Prioratvine: L’Ermita, Finca Dofi og Les Terasses. Gennem rejser i Valdeorras havde Rafael bemærket, at oppe i bjergene var flere små ”pletter” beplantet med den oprindelige og lokale Godellodrue. Disse druer var af en helt specielt kvalitet, der bare kaldte på at blive behandlet ordentligt. Derfor grundlagde han i 2004 bodegaen og påbegyndte produktionen af hvidvinen As Sortes, der allerede i første årgang er udråbt til en af landets bedste hvidvine.


Vi har for tiden følgende vine fra Bodegas Rafael Palacios i sortiment:

Hvide:
· As Sortes  Hent beskrivelse 
· Louro  Hent beskrivelse 
 

 
Tenuta del Cabreo
Tenuta del Cabreo
Chianti er beliggende i det centrale Italien mellem Firenze og Siena. Landbrug og vinbrug dominerer denne skovklædte region. Distriktet er meget bakket og ligger i en varierende højde mellem 250-600 m over havet. Klimaet er kontinentalt, dog uden for stor...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.