LEVERANDØR I FOKUS

Qupé Wine Cellars
Santa Maria, Californien, USA
Qupé Wine CellarsQupé Wine CellarsQupé Wine Cellars
Leverandørinformation

Rhône Pioneer i Californien
Qupé Wine Cellars er første Rhônewinery i Californien. I 1982 vagte Qupé med Robert Niel Lindquist (Bob) som winemaker at fokusere på Syrahdruen, som dengang udelukkende var kendt fra de nordlige Rhônedistrikte i Frankrig. Bob Lindquist udvalgte de rigtige vinmarker og fik de lokale vinbønder overtalt til at plante Syrah - og i dag er Qupé Wine Cellars vine blandt de mest seriøse Rhônerangers i Californien. Bob Lindquist er med andre ord en mand der ved hvad han vil og i dag (som i 1982) er målet at lave balancerede vine som kan nydes i deres ungdom, men samtidig rummer struktur og dybde til yderligere lagring og kompleksitet.

Robert Niel Lindquist
Robert Niel Lindquist (Bob) kan betegnes som en sand ildsjæl. En ildsjæl inden for sport, musik og ikke mindst vin. Bob har været erklæret Dodger’s “die hard fan” siden 1965 og rockens seriøse indtåg i 1960’ernes USA blev også tiljublet af den unge Bob Lindquist, mens kærligheden til vinen kom snigende senere.
Man kan næsten sige at skæbnen førte den unge Lindquist ind i vinbranchen. Tilbage i 1975 havde Bob netop haft sit første job i vinbranchen - som drueplukker. Senere blev han bestyrer for en vinbutik i Los Olivos, dette fik dog en brat slutning. Lindquist blev fyret, da han valgte at gå til The Kinks koncert - i stdet for at passe butikken. Men skæbnen intervenerede og han blev omgående hyret af Zaca Mesa Winery, som kælder medarbejder. Her mødte Lindquist Ken Brown og Jim Clendenen som der fik ham overtalt til selv at starte virksomhed. Det blev en realitet og i 1982 blev Qupé Wine Cellars dannet.

Bien Nacido Vineyard
Qupé Wine Cellars er beliggende på Bien Nacido Vineyards i Santa Maria, Californien tæt på "Au Bon Climat", med hvem Qupé deler produktions- og salgsfaciliteter. Jim Clendenen fra “Au Bon Climat og Robert Niel Lindquist fra Qupé deler ej blot vinifikationsudstyr og salgsstyrke, nej der udveksles i høj grad også tanker og ideer med henblik på en løbende optimering af (vin-)porteføljerne.
Qupé får overvejende deres druer fra vinmarken Bien Nacido Vineyard; en koldklima-vinmark på Central Coast, beliggende i Santa Maria. Vinmarken er især kendt for at levere de burgundiske druer Pinot Noir og Chardonay samt de popukære Rhônevarianter, i særdeleshed Syrah og Grenache.

Bien Nacido Vineyard er oprindeligt ørkenområde, men under maritim indflydelse. Området dækkes af såvel morgentåge som kølige aftenbriser fra Stillehavet. Denne kølige eksponering kombineret med de sand og kalkholdige jordbundsforhold bevirker en forholdsvis lang periode fra blomstring til fuld modenhed af druerne. Den lange modningsperiode medfører høj kompleksitet og harmonisk modning af såvel tanniner, syrer som frugt.


Vi har for tiden følgende vine fra Qupé Wine Cellars i sortiment:

Røde:
· Los Olivos Cuvée  Hent beskrivelse 
· Syrah Bien Nacido  Hent beskrivelse 
· Syrah Bien Nacido Hillside Estate  Hent beskrivelse 
· Syrah Central Coast  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Rousanne Bien Nacido Hillside Estate  Hent beskrivelse 
 

 
Freemark Abbey Winery
Freemark Abbey Winery
I 1976 blev Freemark Abbey som eneste amerikanse vinhus repræsenteret med 2 vine ud af 12 ved Steven Spurriers legendariske “Paris Wine Tasting”. Frankrig led et svigende nederlag - Californien vandt alle kategorier og satte for alvor Napa Valley på det v...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.